Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Armenia i Górny Karabach sezon 2017
Aaaaaaarrrrrkaszszszszszs............ Nu dawaj czto-to buhniom ))))))))))

CD......

[Obrazek: xLKVewN.jpg?1]

Aż przyszedł upragniony wieczór a jak pora ciemna to był to zwiastun ,że upragniony pijaczy wieczór skończy się nad ranem)))))  Ale co tutaj robić skoro Słońca na nieboskłonie już niet a do tego są wakacje -odpoczniesz w domu jak wrócisz )))))

Kobiety tam to robienie żraczki to chyba mają to we krwi ..... Zero jakiegokolwiek kwęczenia ))))

[Obrazek: 5yZY2yZ.jpg?1]

Wsad w Tandyrze już sobie spokojnie dyndał i oczekiwał kiedy to ogień obejmie te zaprawione marynatą pyszności czulej )))))

Ale cosik ogień miał na to wy..... aby wstawać do roboty ))))

[Obrazek: eNe7XyM.jpg?1]
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
TRza było wsad wyciągnąć bo ogieniek sobie kimał w najlepsze )))) No niby wszystko było ok ,chrust był suchy i cug też był ale jak ognia nie było tak nie było ......

[Obrazek: 1MaK2fQ.jpg?1]

Dalej niccccc ))))) I co robić ?! Ogień nie chcę się podniecić .... Może mu drzewo nie smakowało wtedy .... Chociaż na wzgląd na nanizane istoty albo to co po nich zostało na szampurach to nadal cisza w jamie zalegała sobie w spokoju , nikakogo dymka lub trzasku podskakujących iskierek . Nullll .... Nostalgiczne rozczarowanie się wkradło do umysłu chociaż kiedyś to ten Tandyr kopsał żarem jak radziecki parowóz ))))

[Obrazek: 66gRXyB.jpg?1]
Odpowiedz
Suka blyad ..... Co z tym piecem-pieczkoj .....!!!!!

Tandyr i jego wsad ogniowy nie chciał dygnąć )))))

[Obrazek: HUZuQiu.jpg?1]
Odpowiedz
Ja w końcu przypomniałem sobie o swoim barbarzyńskim pochodzeniu i przypomniałem sobie,że jak robimy święta na górze Ślęży przy Perunowym źródełku to kiedy rozpalamy ogień to wzywamy Słowiańskiego Boga Swaroga a kiedy chcemy bardzo dużo ognia to trzeba zawołać za Perunem ! Przekonałem Torosjana ,że tu w tym przypadku nad jordański bóg na nic się zda i powiedziałem Mu,że rozpałką ognia tak jak i piciem to niech to zostawi tą działalność Słowianom )))))

Ja coś pod nosem pomramotałem za Swarogiem a może i za Perunem też  i kijeczkiem brzozowym bo brzozowe kijeczki są do przywoływania ognia są najlepsze i gmerawszy w środku nagle jak b ogieniek coś jak by zrobił pierwszy onomatopeiczny suchy -trzask!!! Torosjan popatrzył na mnie z podziwem mamrocząc pod nosem -wot ty ,suka blyad ))))

Ogień nadchodził niby nie spiesznie ....... Może nie potrzebnie zawołałem za Perunem ))))

[Obrazek: szvQQrf.jpg?1]

Na foci moito ręka z kijeczkiem  Big Grin  Big Grin  Big Grin

Tylko zdążyłem do Torosjana krzyknąć by się odsunął ponieważ Swaróg przybywa a nie byłem pewny jak może być przywitany przez NIego ! Oczywiście Torosyan pewnie myślał ,że albo jestem nawalony lub cosik przyjarałem  Big Grin  Big Grin  Big Grin  Big Grin

Uraaaaaaa ...... Ale jak to j......bło..... ,że Torosyana mało co b zjarało a do tego z pół chaty ))))

[Obrazek: JQtfwqs.jpg]

Torosyaaaaaannnnn ujobuj otsiuda ..... Czyli kolokwialnie rzecz ujmując Torosyan spierd.... od ognia )))) To chyba jednak przyszedł Perun ,bo ognia było do ch.... i ciut ))))))

[Obrazek: fedslzi.jpg?1]
Odpowiedz
Myslałem,że chata pójdzie z dymem ..... Całe pomieszczenie wypełniło się zakamuflowanym obliczem Boga Swaroga czyli językami ognia świeżego po sam sufit ! To to był fajerwerk ,niech się noworoczne ognie schowają . Wtedy myślałem,że pożar bedzie murowany )))) A Torosyan to chyba w mig wytrzeźwiał )))))

[Obrazek: YxprLUo.jpg?1]
Odpowiedz
A tak wygląda komin wlotowy powietrza czy może wchod istot z drugiego wymiaru które zarządzają płomieniami ))))

Ogień na szczęście niebawem się uspokoił pozostawiając całą kupę żaru i do tego dużą ilość Kcal ))) Które bardzo mocno rozgrzało brzusze Tandyra )))) I oto chodziło ,można było zapakować chabaninę z powrotem ))))

[Obrazek: u8LrjdX.jpg?1]

A tak wyglądał produkt finalny tych nanizanych na szampury ex istot ))) Po kolorze mięs widać było ,że były wdzięczne ,że skatalizowaliśmy je poprzez Tandyr i odezwą do Słowiańskich Bóstw przy tym )))) Big Grin  Big Grin  Big Grin

[Obrazek: afnlz3i.jpg?1]
Odpowiedz
Gdzie diabeł nie może tam arkę pośle. Arka, jest jeszcze do czego wracać?
Odpowiedz
Jak to super ,że wszystko się udało ! No a skoro była nowa wyżerka to był powód aby znowu wychylić coś z Kany Galilejskiej )))))

Do rana ,wsio rawno było zajęcie ,bo co można robić kiedy Śłońca niet i stało się ciut chłodniej na polu  Big Grin  Big Grin  Big Grin

[Obrazek: ZH0llrx.jpg?1]

Kyriuch się przeżarł chyba i odwalił w ramiona Hypnosa lub raczej w objęcia Boga Chorsińca który dba o błogi sen wszystkich Słowian na Świecie )))) A tam ,nikt Mu nie przeszkadzał ,no ile można gapić i słuchać na naród który cały czas wlewał w siebie tyle c2h5oh to co wszystkich innych b zabiło ))))) Oczywiście mowa o narodach nie znających dobrej wódzi czy tam koniaków wszelakich ))))

[Obrazek: VKVhyH8.jpg?1]
Odpowiedz
(20.06.2018 19:48:17)dżek napisał(a): Gdzie diabeł nie może tam arkę pośle. Arka, jest jeszcze do czego wracać?

Dżeku ..... Swaróg mnie poznał i zostawił domostwo w spokoju co pokazuję na foci po całej tej akcji z hajcowaniem .....

Właściwie to należało już gościnę kończyć ponieważ coraz silniej przywoływała mnie otwarta przestrzeń rozpalonej Słońcem Armenii i Nagorno Karabachu ..... Właściwie Tę nazwę Karabach to wydumali jakieś turkoidalne pastuchy ,na Nagorno Karabach winno się mówić i zwać Tę krainę wolnych Ormian -ARCACH czyli tak jak by arkad lub arka ....... Zawsze tam mówiłem Ormianom ,że moje imię jest Ormiańskie bo się silnie akcentuje na "Arrrrrr...."  Big Grin  Big Grin  Big Grin

Dżeku focia całego pomieszczenia gdzie do tej pory jest tam ten Tandyr . Wszystko się odbyło bez strat no może tylko strachu się najedliśmy !  Big Grin  Big Grin  Big Grin  Big Grin

[Obrazek: 3hJGMpc.jpg?1]

To może na dzisiaj to było b na tyle. Za następnym wejściem to raczej z Biurakana będziemy się zrywać ! Wilczy Zew był coraz mocniejszy )))))

DZiękuję wszystkim za Uwagę i za zainteresowaniem moją recką )))) Za Sega))))
Odpowiedz
Witajcie ! Z okazji tak pięknego dnia to bym cosik szrajbnął !

Gościna u Torosyana to jak pokazano było to była ukierunkowana na piciu i konsumpcji wspaniałych i przepysznych szaszłyków które ratowały przed zgonowaniem po większym spożyciu alko ))))

Tak w ogóle to pobyt w Biurakanie już chylić się zaczął ku końcu ale przyszło nam pojechać na ostatnią wycieczkę w tym rejonie do Zamku Amberd który był zbudowany w VII w.

Jeśli ktoś by chciał o tym zameczku się dowiedzieć więcej to tutaj link:

http://www.zamki.bill.com.pl/armenia/330-amberd

Sam Zamek od Biurakana to jakieś 20 minut jazdy Ładą ))))

Co do samego zamku to widać na tej fortecy już ząb czasu ,tylko patrzeć jak się sypnie tak samo jak ta Cerkiew w Biurakanie z tego samego wieku co ten zamek .

[Obrazek: pBbnQn9.jpg?1]

ZAmek a raczej Jego postępujące ruiny robi jeszcze wrażenie ale pewnie to kwestia czasu aż to wszystko pogrąży w pyle i piachów tamtego miejsca .

Kiedyś tam Ormianie konkretnie rządzili tamtymi terenami ale wszystko się obecnie zmieniło na Ich niekorzyść .

Następna focia Fortecy Amberd :

[Obrazek: J9ygAFC.jpg?1]
Odpowiedz