Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kulinarne
Ten sernik chyba zawsze wychodzi Smile , też miałem problem z przypalonym spodem .
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
On był nie tyle przypalony co za bardzo spieczony i twardawy.
Odpowiedz
Kiedys kupilam mala paczuszke Oreo do kawy- miala, taka ochote(a skusila mnie reklama). Ciastko twarde. Wydaje mi sie, ze spod wykonany z tych ciastek po upieczeniu zawsze bedzie twardy. Chociaz na orginalnym zdjeciu ciekawie wyglada. Czytalam zapytanie dotyczace zmniejszeniu temperatury pieczenia owego spodu przy zrobieniu masy serowej z innego przepisu czy zaczac piec w 175 stopniach, a pozniej zejsc do 120. Asia z Kwestii Smaku odpowiedziala, ze sposob pieczenia bierzemy z tego przepisu z ktorego bierzmy mase serowa. Nastepnym razem sernik dyniowy upieke na spodzie kakaowy(do ktorego dodaje sie gorace, rozpuszczone maslo, zeby zlepic ze soba sypkie skladniki). Wyprobuje polewe z bialej czekolady i jogurtu tak jak jest w orginale. Owa polewa ladnie sie prezentowala na sernikach wykonanych przez TomkaT i Jacka
Odpowiedz
Można też kupić ciastka Neo w Lidlu leżą obok Oreo , tańsza alternatywa ten sam smak i jest więcej w opakowaniu
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
Szopska z rukolą moja fantazja . Z Oliwą rzepakowa na zimno tłoczoną , rewelacyjna. Do tego Muskatowa [emoji16][Obrazek: ece048c0186b668f4475df1330db54cb.jpg]

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Ja bym jeszcze ziaren słonecznika dorzucił, kontynuując fantazjowanie.
Odpowiedz
(24.11.2018 19:36:45)dżek napisał(a): Ja bym jeszcze ziaren słonecznika dorzucił, kontynuując fantazjowanie.
W Biedronce jest dostepny slonecznik luskany(Kraj pochodzenia: Bulgaria). 
TomekT Twoja fantazja pieknie sie prezentuje Wink
Odpowiedz
Dzisiaj zrobilismy libański sos czosnkowy(Thoum) na bazie czosnku, soku z cytryny i oleju słonecznikowego. Sos jest bardzo mocno czosnkowy, lżejszy(od tradycyjnego robinego na bazie jogurtu, smietany czy majonezu), świeży. Doskonale pasuje do kanapek, testów, warzyw i grillowanych mięsnych dań z wieprzowiny czy drobiu [Obrazek: ebfc1e7ad0c18cb38d41aa20061ca3d5.jpg][Obrazek: 009787e3d08ab071533f32a83112a4f4.jpg]

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Dzisiaj musaka po bulgarsku tym razem skorzystałam z przepisu podanego przez Orlina( wątek: Przepisy, post: 30). [Obrazek: 6702cd956179983c361f8d1bcbf3e22a.jpg]

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Edyta, szalejesz! Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości