Liczba postów: 870
Liczba wątków: 0
Reputacja:
34
Ten sernik chyba zawsze wychodzi

, też miałem problem z przypalonym spodem .
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...
Liczba postów: 14,443
Liczba wątków: 28
Reputacja:
407
On był nie tyle przypalony co za bardzo spieczony i twardawy.
Liczba postów: 6,180
Liczba wątków: 5
Reputacja:
148
Kiedys kupilam mala paczuszke Oreo do kawy- miala, taka ochote(a skusila mnie reklama). Ciastko twarde. Wydaje mi sie, ze spod wykonany z tych ciastek po upieczeniu zawsze bedzie twardy. Chociaz na orginalnym zdjeciu ciekawie wyglada. Czytalam zapytanie dotyczace zmniejszeniu temperatury pieczenia owego spodu przy zrobieniu masy serowej z innego przepisu czy zaczac piec w 175 stopniach, a pozniej zejsc do 120. Asia z Kwestii Smaku odpowiedziala, ze sposob pieczenia bierzemy z tego przepisu z ktorego bierzmy mase serowa. Nastepnym razem sernik dyniowy upieke na spodzie kakaowy(do ktorego dodaje sie gorace, rozpuszczone maslo, zeby zlepic ze soba sypkie skladniki). Wyprobuje polewe z bialej czekolady i jogurtu tak jak jest w orginale. Owa polewa ladnie sie prezentowala na sernikach wykonanych przez TomkaT i Jacka
Reputacja:
34
Można też kupić ciastka Neo w Lidlu leżą obok Oreo , tańsza alternatywa ten sam smak i jest więcej w opakowaniu
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...
Reputacja:
34
24.11.2018 19:20:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.11.2018 19:27:51 przez TomekT.)
Szopska z rukolą moja fantazja . Z Oliwą rzepakowa na zimno tłoczoną , rewelacyjna. Do tego Muskatowa [emoji16]
Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 14,443
Liczba wątków: 28
Reputacja:
407
Ja bym jeszcze ziaren słonecznika dorzucił, kontynuując fantazjowanie.