Liczba postów: 6,180
Liczba wątków: 5
Reputacja:
148
Macku pierwszy sernik z dynia został wykonany przez TomkaT 24.10.18. Tomek 25.10.18 podał link. Sernik pochodzi z portalu Kwestia smaku. Jacek (dżek) już doszedł do perfekcji w wykonaniu sernika.
Myślę, że Wam również przypodnie do gustu tak jak nam[emoji4]
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 723
Liczba wątków: 1
Reputacja:
73
Dzięki Edyta, na Ciebie zawsze można liczyć. Odszukam i jak zrobimy dam znać. Gorzej u mnie z dynią ale może gdzieś dostanę, zastanawiam się czy zamiast dyni mógłby być melon?
Liczba postów: 3,447
Liczba wątków: 1
Reputacja:
216
Napewno

nawet nie trzeba obrabiać termicznie- tylko pokroić.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Reputacja:
148
Macku w poprzednim tygodniu w Lidl i Biedronce można kupić dynie piżmowa. Wczoraj byliśmy w Tesco też była w sprzedaży dynia piżmowa. Dynia piżmowa jest bardzo popularna we Francji. Z melonem można spróbować. Wg. mnie trzeba zblendowac melona i zobaczyć jaką ma konsystencje. Jeśli będzie gęsta papka to wg. mnie mozna próbować. Bo jeśli bedzie konsystencja rzadka- żeby sie nie doszło do rozwarstwienia sernika. Z drugiej strony sa fajne odmiany melona z ciekawym smakiem i zapachem. Jak wrócę po pracy do domu to poczytam o melonach i sprawdze czy jest stosowany do ciast. My co roku mam swoje melony(folia)- odmiana smaczna, ale wodniasta. Fajnie gasi pragnienie podczas upałów.
Reputacja:
148
Już zaczęłam wertować to raczej robia serniki z melonem na zimno.
Reputacja:
148
Lisek babeczki od żony z okazji Dnia Mężczyzny- pieknie wyglądają, a z czego w samym środku sie składają.
Liczba postów: 14,443
Liczba wątków: 28
Reputacja:
407
Ten sernik to już ma nazwę BULGARICUS!