Liczba postów: 14,443
Liczba wątków: 28
Reputacja:
407
23.04.2019 19:26:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.04.2019 19:30:35 przez dżek.)
Drugi dzień pewnie do zrobienia ale na styk. Sama jazda to ok. 5 h plus TT jakieś 4 h na spokojnie choć można przejechać w 2 ale po co. Zamek Poenari w tamtym roku w pewnych okresach zamknięty ze względu na buszujące przy trasie niedźwiedzie. Pamiętaj, że TT otwarta jest od początku lipca (zalegający późno śnieg). W weekendy korki mogą utrudnić płynność jazdy. Bran to czysta komercja ale jedziecie z dziećmi więc rozumiem.
Trzeci dzień - od pewnego czasu do Sozopola jeżdżę już tylko z Szumenu na Kamcziję, Karnobat. Przed Burgas do SB zjazd w okolicach Bałgarewa.
Pierwszy dzień - nie mam uwag.
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
23.04.2019 19:34:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.04.2019 19:37:15 przez dudzis.)
właśnie boję sie że będzie zamknięta transfagarska bo wyjazd z polski 28.06. a przejazd transfagarską planowałem 30 czerwiec ale mam nadzieje że się uda , a poenari jak nie będzie niedźwiadów to warto wejść i zobaczyć??????
a czy te noclegi ktoś zna??? bo z bookingu rezerwowałem ale jakieś słowo od sprawdzonych byłoby super
ha a co do trzeciego dnia to kurde niedoczytałem i już poprawiam navi
Liczba postów: 32
Reputacja:
0
co do transfagarskiej to jak wyjade ze słonecznego brzegu około 9.00 to dam rade spokojnie przejechać trase??? bo google kłamie
Liczba postów: 14,443
Liczba wątków: 28
Reputacja:
407
Jak nic się nie zdarzy na trasie a w Rumunii jest to raczej niemożliwe to pewnie się da. Po zjeździe trzeba nocować w okolicach Cartisoara albo Sibiu.
My w tamtym roku nocowaliśmy w drodze do PL i z samego rana przejazd TT.
Liczba postów: 723
Liczba wątków: 1
Reputacja:
73
My spaliśmy w drodze powrotnej z Białej w Pension Irina w Corbenii kilka kilometrów przed Zamkiem Poenari przy trasie 7C. Polecam to miejsce. Pobudka rano, śniadanko, wejście na zamek Wlada Palownika i dalej Transfogarską a po przejechaniu trasy solidny posiłek w Avrig w Popasul Avrig - wg mnie najlepsze jedzenie w tranzycie przez Rumunię.
Liczba postów: 4
Reputacja:
0
Czyli generalnie uważacie, że nie ma sensu płacenie za winiety w SK i HU, bo można spokojnie przejechać lokalnymi drogami?
Liczba postów: 3,831
Liczba wątków: 1
Reputacja:
154
Sens jest, ale taka decyzja należy właśnie do Ciebie. Są drogi alternatywne, zwłaszcza jak chcesz coś zobaczyć nie leżącego przy autostradzie [emoji41]
Wysłane przy użyciu Tapatalka