15.04.2019 11:02:41
Ale w Serbii na A1 odcinkowy pomiar prędkości jest, gdzieś już nawet widziałem mapkę z kamerkami, jak znajdę to zalinkuję[emoji41]
Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2019]
|
|
15.04.2019 11:02:41
Ale w Serbii na A1 odcinkowy pomiar prędkości jest, gdzieś już nawet widziałem mapkę z kamerkami, jak znajdę to zalinkuję[emoji41]
15.04.2019 11:42:37
https://www.google.com/amp/s/www.skyscra...=158190202&=1
Z tego co zrozumiałem, to kamery są montowane również między bramkami, żeby nie mieć możliwości zjazdu[emoji850] Wysłane przy użyciu Tapatalka
15.04.2019 12:33:42
ХА-ХА-ХА
Slavekk, naprawda mnie rozbawilesz z swoim komentarzem ![]() KTO niby będzie tego robil? Widze że ty wogóle niemasz pojęcie na czym polega caly system w Serbii! Ten system sie obsluguje nie kameramy, a ...ZEGARAMY!!! Określono, że na przykład na odcinku Subotitsa-Nish, o długości 423 km, dopuszczalny czas przejścia wynosi trzy godziny i 31 minut, podczas gdy z Belgradu do Nisz nie powinien być szybszy niż godzina i 58 minut. Kierowcy, którzy jeżdżą szybciej niż dozwolone, podlegają następującym karom: Za prędkość od 120 do 140 km / h nakłada się grzywnę w wysokości 3000 Dinarów (50 lewów) i za jazdę z prędkością 141 do 150 km / h - 5000 dinarów (84 leva). Z 10000 dinarów (170 lv.) Kierowcy zostaną ukarani, jadąc z prędkością od 151 do 160 km / h.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Wygląda na to, że Serbowie ze swoich autostrad robią niezłe dochodowe przedsiębiorstwo. Spokojnie po ich A1 licząc oba przejazdy czyli do np. Grecji, Turcji, Bułgarii, Macedonii, Albanii itp.i z powrotem jedzie miliony tranzytowiczów rocznie
26.04.2019 14:07:25
Witam, ciekawe czy coś w tym roku będzie dalej ?
https://www.skyscrapercity.com/showthrea...7&page=241
Na odcinku NIS - Kalotina na zbliżający się sezon letni nie możemy oczekiwać znaczących zmian. Na pewno nie otworzą odcinka z tunelem Bancarevo, na którym ostatnio wyburzono gotowy mały odcinek z mostem i zaczęto go tworzyć od podstaw (przyczyn możemy się tylko domyślać). Pomijając powyższe to cały odcinek od Prosek do Bela Polanka wymaga jeszcze sporo prac.
Pozostałe zmiany, a jakieś zapowiadają na drugą połowę maja, to mogą być drobne udogodnienia w stylu otwarcia drugiego tunelu gdzie dotychczas ruch w obu kierunkach odbywał się jedną nitką. Według mnie to i tak ten odcinek można uznać już za wygodny i przyjemny do pokonania. Ci co jeździli tu lata temu, pamiętają zapewne jak ciężko było te 100 km minąć w 100 minut, męcząc się wśród TIRów, wiosek, niebezpiecznych wyprzedzań i licznych patroli policji czyhającej na łapóweczki od obcokrajowców. Dziś uważam mamy tu wariant prawie optymalny: odcinek bez dwupasmówki z pięknymi widokami i tunelami skalnymi trzeba przejechać - więc miło, potem praktycznie do końca autostrada z odcinkami 130km/h a płacimy za przejazd tylko 190Din - więc prawie za darmo... Na serbskim forum jest link do programu motoryzacyjnego gdzie oprócz opisanego wyżej fragmentu Koridor 10 jest omawiany Koridor 10 Jug (czyli południowy). Konkretnie chodzi o serbski odcinek od Nis do Macedoni. Z tego co zrozumiałem, a nie dużo zrozumiałem, do końca maja cały ten odcinek ma być otwarty już jako autostrada dwupasmowa. Dotychczas są to jakieś fragmenty tylko.
27.04.2019 20:35:47
Mozesz ppdac linka do tego serbskiego forum z info o otwarciu przed wakacjami odcinka Nisz granica Macedonska?
Wysłane z V30
27.04.2019 21:29:40
Linka podał już wyżej kolega adamk3.
Poniżej link do programu serbskiego wzięty z ostatniego posta na tej samej stronie forum: https://www.youtube.com/watch?time_conti...nk0XAyBd-Q Prowadzący coś mówi o otwarciu czegoś w drugiej połowie maja ok. 34:10 minucie... Jak ktoś coś więcej zrozumie to niech poda...
06.06.2019 16:40:42
W przyszłym tygodniu kolejny wyjazd do BG trasą przez Cieszyn, Komarno i Serbię do Petrich (na początek). Po dojechaniu zdam relację jak trasa wygląda przed sezonem urlopowym.
Tym niemniej proszę wszystkich o aktualne info nt. trasy które może być pomocne... Czy są istotne zmiany remontowe na M1 do Budapesztu i na M0 wokół Budapesztu? Jakieś zmiany na granicach?
06.06.2019 22:01:41
(06.06.2019 16:40:42)Masodi napisał(a): Tym niemniej proszę wszystkich o aktualne info nt. trasy które może być pomocne... Czy są istotne zmiany remontowe na M1 do Budapesztu i na M0 wokół Budapesztu? Jakieś zmiany na granicach? Od dłuższego czasu "obserwuję" M1 i M0 w godzinach 15:00-16:00, czyli wtedy, gdy prawdopodobnie będziemy przejeżdżać Budapeszt. Mój wniosek jest taki, że najprawdopodobniej zjadę z autostrady i pojadę przez miasto mostem Petofiego... Przez miasto zazwyczaj przejazd (wg. googla) to ok.40min. Można też mostem Rakoczego, ale tam też bywa korek i wtedy jest dłużej. A autostradą nawet i 2 godziny W zeszlym roku sami straciliśmy ponad 1,5h ![]() Pozdrawiam, Maciej. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|