Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piłka nożna
czyli 4 liga wita. Łokomotiw (Sofia) też jakieś jazdy z licencją miał i też go spuścili, tylko nie wiem do której. system rozgrywek chyba się w związku z tym zmienia z tego z grupą mistrzowską i spadkową na 4 mecze każdy z każdym.
Odpowiedz
Tak, zrzucili ich do gruby W (trzeciej - cyrylica A B W G.... Smile) Choć zajęli trzecie miejsce w sezonie 14/15, system rozgrywek zmienił się chyba od sezonu 14/15 właśnie - na wspomniane dwie grupy. Z ciężkim sercem patrzyłem jak mój Levski grał w spadkowej.
Odpowiedz
aha, czyli jednak 3 liga. nie śledzę ostatnio a w czerwcu jeszcze była mowa o okręgówce A, 4 poziom rozgrywek.
na jednych derbach byłem. na finale pucharu w 1997. niestety przerżnęliśmy 1:3. generalnie mecz w strugach deszczu, przy 0:2 zaczęły się małe awantury, przy kontaktowej na 1:2 dla levskiego świece odpalili i zero widoczności a przy 1:3 policja wjechała na sektor w celu uspokojenia towarzystwa Wink
Odpowiedz
Ale co by nie mówić, to właśnie Levski zrobił historię, jako pierwszy zespół z BG w LM Big Grin A w ramach ciekawostki, nie wiem czy wiesz jak wygląda podział miasta na kibiców. W przeciwieństwie do dość jasnych podziałów na dzielnice w Polsce, tam może być tak, że jeden blok to sami Levskari, a blok obok już CSKA. W Mladost, u mojej babci tak jest. Nasz blok cały niebieski, nawet mieszkał tam dość znany kibic, śp Wujek Levski, następnie jest przedszkole a za przedszkolem czerwono Smile
Odpowiedz
http://bulgaricus.pl/forum/showthread.php?tid=244 HP do popłynięcia
Odpowiedz
(08.07.2015 21:49:19)mastika_fan napisał(a): Ale co by nie mówić, to właśnie Levski zrobił historię, jako pierwszy zespół z BG w LM Big Grin ...

A nie Ludogorec?
Marcin
Odpowiedz
Ludogorec to chyba z dwa lata temu a Levski wcześniej.
Odpowiedz
Levski w sezonie 2006/2007, co prawda wtopili wszystkie mecze grupowe, ale awansowali jako pierwsi Smile
Odpowiedz
3.09.2015, Sofia, el. ME: Bułgaria - Norwegia 0:1 (Forren 57 minuta)
Odpowiedz
Bułgaria po tym meczu szanse ma już tylko matematyczne. Za to Albańczycy są na najlepszej drodze do pierwszego w historii awansu bezpośredniego na imprezę rangi mistrzowskiej (o ile utrzymają nerwy na wodzy albo im palma w dekiel nie odbije w październiku w meczu z Serbią i czegoś nie odwalą) , bo w barażach wystąpią na 100%.

BTW: w ogóle myśli ktoś w tej całej UEFA? co za dekiel pozwolił na to, żeby Serbia mogła grać w jednej grupie z Albanią? Po akcjach azersko-ormiańskich jeszcze się nie nauczyli? Bo tych już razem nie pakują, podobnież jak nie było możliwe dolosowanie Gibraltaru do Hiszpanii.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości