Liczba postów: 1,898
Liczba wątków: 0
Reputacja:
104
10.06.2020 19:32:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.06.2020 19:32:43 przez Tosho.)
Przekotcur
Ukraina raczej odpada, powiedziano ze otwarcie granic z UE
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Liczba postów: 1,898
Reputacja:
104
Coffe,
najpierw do Serbii dojechać trzeba, a to nie takie łatwe , co z Węgrami?
Poczekać przyjdzie do lipca
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Liczba postów: 111
Reputacja:
1
ukraina, serbia, rumunia?, Panowie najpierw sforsujcie barwinek
Liczba postów: 365
Liczba wątków: 1
Reputacja:
36
11.06.2020 08:42:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.06.2020 08:45:52 przez Masodi.)
A tym czasem wczoraj w Bułgarii rekord liczby zarażonych jednego dnia (czyli znów podobnie jak u nas).
Lecz w liczbach wygląda to tak: 104 zarażonych, 41 w ognisku okręgu Smolian, 19 w Sofii, 15 w nowo odkrytym ognisku w Nowej Zagorze, reszta po kilka sztuk w całym kraju, nikt nie umarł. Sztab kryzysowy uspokaja, nie ma powodów do niepokoju i dodatkowo wspomina o fakcie iż nowi zarażeni znacząco lżej przechodzą walkę z wirusem w porównaniu z początkową fazą pandemii.
Dodatkowa informacja z poranka z innej beczki, lecz dla wielu może być istotna: od dziś wprowadzono system weryfikacji wszystkich przekraczających granicę (dotyczy wszystkich podróżujących Bułgarów o obcokrajowców oraz samego pojazdu) pod względem nie zapłacenia mandatów za wykroczenia drogowe. Jest to sposób na "wręczenie mandatu do ręki" osobie która mandat otrzymała i nie zapłaciła należności (zapłaci od razu) lub jest właścicielem pojazdu który popełnił udokumentowane naruszenie (czyli również zdjęcia z wszelkich fotoradarów). Mówili że system działa na 8 przejściach granicznych i na pewno w Kalotinie taki mandat trzeba zapłacić na miejscu w specjalnym okienku...
Powyższe oznacza że do teraz Bułgarzy tego nie mieli, a ja byłem przekonany że przy każdym wyjeździe mnie weryfikują pod względem zdjęć z fotoradarów. Teraz może się zdziwie na wjeździe...
Liczba postów: 352
Liczba wątków: 2
Reputacja:
8
Jest jakaś mapa fotoradarów w Bułgarii?