Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revolut
Niekorzystne zmiany w Revolut od 12.08.2020r
W koncie Standard:
- z 20 do 5 tys. zł maleje miesięczny limit bezprowizyjnej wymiany walut; powyżej prowizja 0,5%
- bezpłatne przelewy do banków pozostają tylko w walucie konta i w EUR "w ramach Jednolitego Obszaru Płatności w Euro"; rozumiem, że przelew w EUR np. do stanów już płatny
- przelew za granicę w walucie miejscowej (np. na Węgry w forintach) bezpłatny pierwszy w miesiącu, następne po 2,50 zł
- przelew za granicę w obcej walucie - dolarowy (np. do Brazylii w USD) po 15 zł; pozostałę waluty 25 zł (np. do Brazylii w GBP)
- prowizje weekendowe od przewalutowań rosną z 0,5% do 1%
Odpowiedz
Slavekk, może doczytałeś się, czy w limit wymiany walut wchodzi też płatność w obcej walucie, gdy fundusze pobierane są z konta w PLN ? Do tej pory mnie to nie interesowało, gdyż i tak nie osiągałem górnej granicy.
Odpowiedz
A to była kiedykolwiek inna kategoria?
Taki Curve też ma limit wymian (500GBP) a on nie ma innej metody niż płatność.
Odpowiedz
nie chodzi mi o jakąś inną kategorię. Po prostu gdy wymieniasz, to wciskasz wymianę. Przy płatności, powiedzmy jak masz tylko naszą walutę w ilości wystarczającej, to pobiera z naszej. Właśnie tego nie pamiętam, czy liczy to tylko jako płatność, czy też jako wymianę.
Odpowiedz
5 000 zł to więcej jak 1 000 Euro Smile
Na miesiąc wystarczy spokojne!
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Jako całość na miesiac 5000 czy to wymiana czy tez płatność kartą z konta w PLN - czyli przewalutowania.
Można zamówić karte dla nastepnej doroslej osoby w rodzinie i masz wtedy 10 tys na miesiąc, albo kartę Curve co daje dodatkowe ok 2500 zl.
Ja używam takiej kombinacji Revo z Curve.

Wysłane z V30
Odpowiedz
U mnie w rodzinie -szt. 4 Smile
Odpowiedz
(13.06.2020 17:16:11)bateniki napisał(a): 5 000 zł to więcej jak 1 000 Euro Smile
Na miesiąc wystarczy spokojne!

Powiedz, że żartujesz...
Rodzina 2+2, przejazd i pobyt... to by nieletnim trzeba było karty wyrabiać Tongue
A taki wyjazd do Skandynawii, czy choćby Chorwacji... to trzeba już dzisiaj zaczynać gromadzić walutę.
Tylko kursy nie zachęcają...
Odpowiedz
My w zupelnosci wystarczy Smile
A kogo stać na wyjazd do Skandynawii to ma gdzieś te ulamki % Smile
Pozdrawiam!

p.s. Kolega chyba zapomnial że jeszcze są takie instytucje jak KANTOR i takie papierki EURO Smile
Odpowiedz
Wierzę, że ci wystarczy.
Rzecz w tym, że wraz z tą zmianą R. przestaje być uniwersalny
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości