Liczba postów: 3,831
Liczba wątków: 1
Reputacja:
154
Zastanów się nad zakupem np. 2 dniowej wycieczki już w Obzorze. Odpada Ci jazda samochodem, parkowanie w centrum, a to duże miasto itp Znajomi byli kilka lat temu, wyjeżdżali z Ahtopola, wycieczkę kupowali na miejscu, czyli bezpośrednio w biurze podróży, spotkani w autobusie nasi krajanie się ciężko zdziwili, że oni z hotelu płacili 2 razy więcej [emoji6]
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 3,831
Liczba wątków: 1
Reputacja:
154
Acha, to Stoyan na pewno będzie kojarzył jakieś biuro podróży [emoji6] osobiście nie korzystałem. Co do jazdy samochodem to może w tygodniu będzie luźniej? No i od zeszłego roku nie płacimy za wjazd do Turcji[emoji106]
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 773
Liczba wątków: 0
Reputacja:
32
Chcemy właśnie w środku tygodnia wystartować. Luźniej na granicy i pewnie w samym mieście.
Liczba postów: 4,877
Liczba wątków: 5
Reputacja:
72
Osobiście odradzam jeden dzień w Stambule.
Samej podróży wedle google maps jest na obecną chwilę 5,15 w jedną stronę - czyli 10,30 w dwie. W lato na pewno się wydłuża. Oczywiście na granicy też trzeba odstać, kupić vizę (chociaż teraz są zniesione dla Polaków) Ja jak jechałem kilka lat temu nie szło przez neta kupić i nad ranem na granicy budziliśmy celnika żeby kupić vizę zanim Pan celnik wstał i się doprowadził do ładu minęło 30 minut.
Potem prawie dwie godziny szukaliśmy miejsca parkingowego w Istambule - tak zatłoczonego miasta wcześniej nie widziałeem. Potem szukaliśmy hotelu bo na pałę jechałem no i coś zjeść i tak nam przeleciał pierwszy dzień. My byliśmy 3 lub 4 dni i tak nam zabrakło czasu. Kolejki do Hagia Sophia oraz Błękitnego Meczetu to zajmuje dużo czasu.
Moim zdaniem 2 pełne dni to i tak za mało.
Wielki bazar to też kilka godzin spacerowania, chyba że wpadasz robisz dwie foty kupujesz przyprawy i uciekasz .
Liczba postów: 1,617
Liczba wątków: 0
Reputacja:
116
Masz rację, przynajmniej 3 pełne dni na miejscu potrzeba. No i jeszcze PCR test
Изпратено от моят JNY-LX1 с помощта на Tapatalk
Liczba postów: 4,877
Liczba wątków: 5
Reputacja:
72
Napisz namiar na te biuro oraz na przewodnika indywidualnego. Jak masz info jakiego rzędu Pani pobiera opłatę za oprowadzanie to również napisz.