Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primorsko / Приморско
Orientuje się ktoś o której w tym roku ruszają jednodniowe wycieczki do Istanbułu z Primorska?
Planuje też ktoś być w terminie 6-13.07.21?
Odpowiedz
Wszelkich informacji udzieli Ci polskie biuro na ul. Iglika w Primorsku, które organizuje takie wycieczki. Tutaj masz ofertę https://wakacjebulgaria.eu/wycieczki/
Zarówno Roma właścielka jak i jej córka Marianna mówią po polsku

Mają też profil na Facebooku Romari Primorsko Smile
Odpowiedz
Witam,
Jak już wcześniej pisałem do Bułgarii (Primorsko) jedziemy (4 osoby) pierwszy raz. Będziemy 7 dni. Głównie odpoczynek (basen, plaża, opalanie się, spanie, książki i dobre jedzenie).
Mimo wszystko ten pierwszy raz przydałoby się cos zobaczyć.  Smile
Sozopol. Jak tam się dostać. "busik lokalny", "PKS", taksówka??? Jak to wygląda, gdzie, z kim i za ile?
Z góry za info podziękował.  Smile Smile Tongue
Odpowiedz
Do Sozopola jeżdżą busy, a w zasadzie autobusy z dworca autobusowego przy wjeździe do Primorska, w sezonie chyba nawet co 30 min

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
(14.06.2021 17:51:50)myszabe napisał(a): Wszelkich informacji udzieli Ci polskie biuro na ul. Iglika w Primorsku, które organizuje takie wycieczki. Tutaj masz ofertę https://wakacjebulgaria.eu/wycieczki/
Zarówno Roma właścielka jak i jej córka Marianna mówią po polsku

Mają też profil na Facebooku Romari Primorsko Smile

Roma ma jeszcze nieczynne - ale będą na 100% wycieczki do Turcji bo rozmawiałem z nią. Biuro planują otworzyć na dniach więc jak ktoś chce, to może tam dzwonić na numer telefonu do Romy który podany jest na drzwiach biura. Zapewne jak otworzą to będzie informacja na ich FB.

Dopiero w Primorsku sezon się rozpoczyna, wszystko się otwiera powolutku. Z tego co widziałem to już jakieś 90% otwarte...codziennie widziałem nowy punkt otwarty (jedzenie, stragan itp).

Plaża południowa
1. leżak 7lv / parasol 7lv
2. totalne pustki były, bary przy plaży remontowane, malowane, zwożone deski....jedyni ludzie jacy tam byli to robotnicy oraz spacerujący

Plaża północna
1. leżak 5lv / parasol 5lv (bar lailabeach z tego co pamiętam chyba ma komplet 2 leżaki i parasol za 15lv) ale nie byłem w tym roku z racji pogody (3 dni paskudna pogoda)
2. bary przy plaży otwarte, ale nie wszystkie
3. sporo ludzi na południowej plaży, z każdym dniem coraz więcej

Pizza w SNACKY na ul. 3 marca po 2,5lv (z każdym miesiącem będzie droższa, bo pamiętam jak chyba 3/4 lata temu płaciłem za nią w szczycie sezonu nawet 3,5lv)

W Tiki Bar na ul. Iglika jak zwykle jedzenie na poziomie - brak tutaj typowego sacza czy kavarmy, ale burgery, tortille, owoce morza są wyśmienite. Moje dziecko uwielbia tam nuggetsy i brownie.

Na rogu ul. Iglika i ul. Perla (przy hotelu) stoi budka z naleśnikami...przesympatyczna kobita ma tam chyba wszystko co człowiek zapragnie. Zażartowałem raz że chcę 3 naleśniki i wino - kobitka zawołała kolegę, a ten pyk pyk....z lodóweczki polał mi kubeczek wina Wink tak się dba o turystów...pewnie jakbym chciał rakiję to też bym dostał zimną. Ale ten rok był dla mnie owocny w wino którego nie piłem od ponad 2 lat.

Pierwszy raz widziałem Primorsko takie puste i zapełniające się turystami z każdym dniem. W większości to emeryci. Sporo Słowaków no i Bułgarów....Polacy raczej w mniejszości.
Primorsko [2024/2022/2021/2020/2018/2016/2015/2008]
Odpowiedz
Na rogu ul. Iglika i ul. Perla po przekątnej opisywanych przez mareckiego naleśników jest budynek Villa Perla. Wie ktoś może, czy jest wyremontowany po pożarze i czy "The Place" i sklep działają.
Odpowiedz
(02.07.2021 20:27:49)Stiopa napisał(a): Na rogu ul. Iglika i ul. Perla po przekątnej opisywanych przez mareckiego naleśników jest budynek Villa Perla. Wie ktoś może, czy jest wyremontowany po pożarze i czy "The Place" i sklep działają.

Czytałem w gazecie o tym - ale podczas pobytu w Primorsku kompletnie zapomniałem by zobaczyć jak to wygląda. Ale od strony wydm, nie widziałem nic "spalonego"...nie pamiętam dokładnie lokalizacji tego budynku który się spalił, ale wydaje mi się że przeszedłem całą ulice wzdłuż wydm (plaży) i gdybym widział to bym wiedział że ten budynek to jest to o czym czytałem
Odpowiedz
Tak dziala wszystko
Odpowiedz
(02.07.2021 20:27:49)Stiopa napisał(a): Na rogu ul. Iglika i ul. Perla po przekątnej opisywanych przez mareckiego naleśników jest budynek Villa Perla. Wie ktoś może, czy jest wyremontowany po pożarze i czy "The Place" i sklep działają.

Co?? The Place sie palilo?? (moze ktos niezadowolony z drinkow, czasem tam okropne byly)

A przy okazji - ktos sie orientuje jak jes tz silowniami w Primorsko? Czy wreszcie sie jakas pojawila?
Odpowiedz
(05.07.2021 14:21:10)primma napisał(a):

Co?? The Place sie palilo?? (moze ktos niezadowolony z drinkow, czasem tam okropne byly)

A przy okazji - ktos sie orientuje jak jes tz silowniami w Primorsko? Czy wreszcie sie jakas pojawila?

Siłownie to tylko te hotelowe - szukałem ogólnodostępnych lecz brak ich w Primorsku - jedyną salkę do ćwiczeń to chyba ma tam klub Karate. Przy plaży południowej są jakieś drążki i poręcze do kalisteniki więc jeśli ktoś potrafi zrobić trening na gumach oporowych to może zabrać. Ja zabrałem, miałem też w hotelu siłownie - ale postanowiłem sobie zrobić tydzień wolnego. Organizm odpoczął od wysiłku, choć i tak 15 tyś kroków dziennie wpadło przy samych spacerach.
Odpowiedz