Witajcie, ileż to już lat jak mnie tu nie było

W tym roku w końcu, udało się zabookować mój ulubiony hotel Briz w Sozopolu. Także Sozopol będzie grany w dniach 6-12 sierpnia. Krótki wyjazd, ale zawsze coś.
Trasę ogólnie znam z lat 2004 i 2007. Od tego czasu z pewnością zmieniło się sporo. Mój pomysł jest taki jak zawsze, nie najkrótszy - otóż Słowacja/Węgry to jakoś tam sobie ułoże, zawsze przekraczałem granicę w Oradea, potem jechałem aż do Alba Iulia i tam zatrzymywałem się w tym miejscu:
https://mapio.net/pic/p-101503311/
Nazywa się to Motel Lutch 2000 i być może w chwili obecnej w ogóle nie ma sensu się tam zatrzymywać.
Na pewno chcę mieć 1 nocleg w połowie drogi i koniecznie potem jedziemy przez DN7C, teraz jeszcze widzę Google Maps nie prowadzi czyli zamknięta, ale w sierpniu na 100% będzie otwarta.
Polecicie coś w okolicach Sybina czy Cartisoary na nocleg? A może jest gdzieś jakiś hotel w okolicach zamku Poenari? A może iść na całość i nocować koło Balea Lac?
Potem chcę jechać aż do Konstancy i wjechać przez Durankulak no i tam już wybrzeżem do Sozopolu.
Muszę sprawdzić gdzie jak teraz wygląda sprawa z autostradami, czy jest już cała A1/A2 w Rumunii. Ale wskazówki chętnie przyjmę.
Co do winietek jest wątek, poczytam osobno.
Pozdrawiam,
Leszek