Koledze chyba chodzi o to żeby jechać w 2 samochody z kimś bardziej doświadczonym na trasie do BG. Można oczywiście, ale to wymaga dobrego zgrania tzn w miarę podobna prędkość podróży, ilość przystankòw, nocleg w pobliżu itp. A to już jest trochę trudniejsze, na FB może faktycznie będzie szybciej kogoś znaleźć. Mogę tylko wspomnieć że z 10 lat temu jechałem w 6 aut. Tzn taki był zamiar. W efekcie pogubiliśmy się już na Słowacji i większość podróży odbywała się w max 2 auta. Nocowaliśmy w Rumunii gdzie cudem znalazło się kilka pokoi, na cały konwój. Na drugi dzień podzieliliśmy się na dwuautowe zespoły i spotkaliśmy się już w Ahtopolu. Więcej niż 2 auta podróżujące razem powodują duże zwolnienie jazdy. Chyba że ktoś nastawia się na zwiedzanie tzn startujemy w kilka samochodów w tym samym czasie mniej więcej i umawiamy się w następnym punkcie wycieczki, ale to znowu wcześniej wszyscy powinni się zapoznać z tourplanem.
|
wspólny wyjazd/wakacje w Bułgarii 2024
|
|
24.02.2024 20:19:11
Miło, że wreszcie ktos prawidłowo odczytał moje intencje
. To dokładnie miałem na myśli.
24.02.2024 20:27:49
A ta aplikacja Waze to jest jakaś navi czy tylko ostrzega o radarach?
Jest jak Yanosik , czyli użytkownicy „wpisują” to co zobaczą/dzielą się spostrzeżeniami/
Pozdrawiam,
Zagorkaman
25.02.2024 19:22:32
Ok, rozumiem. Dzieki za info. Być może zaopatrzę sie w waze tylko czy ona potrzebuje połoączenie z netem? Pytam bo w Serbii raczej by sie nie sprawdzała biorąc pod uwage brak internetu.
Ona działa i off line. We wspomnianej Serbii masz darmowe wifi na każdej stacji paliw i wtedy można się połączyć by odświeżyć dane.
Pozdrawiam,
Zagorkaman
26.02.2024 09:59:24
(24.02.2024 20:27:49)jarecki69 napisał(a): A ta aplikacja Waze to jest jakaś navi czy tylko ostrzega o radarach? (25.02.2024 19:22:32)jarecki69 napisał(a): Ok, rozumiem. Dzieki za info. Być może zaopatrzę sie w waze tylko czy ona potrzebuje połoączenie z netem? Pytam bo w Serbii raczej by sie nie sprawdzała biorąc pod uwage brak internetu. W Serbii nie potrzebujesz dodatkowego ostrzegania o radarach - po prostu są na całej długości autostrad.
26.02.2024 15:54:29
@ bart 11 Mierzą średnią / wyłączając postoje / i na końcu nawet czeka kwitek dla zuchwałych
Pozdrawiam,
Zagorkaman
26.02.2024 23:12:14
No to bardzo nieciekawie. Wtedy mozna troszke pogonić auto ale zdecydowanie trzeba zrobić przerwę na kawę by w sumie nie załapać się na dodatkowe opłaty .
(26.02.2024 23:12:14)jarecki69 napisał(a): No to bardzo nieciekawie. Wtedy mozna troszke pogonić auto ale zdecydowanie trzeba zrobić przerwę na kawę by w sumie nie załapać się na dodatkowe opłaty . No właśnie przerwa na kawę niewiele pomaga, bo kamery są w punktach pośrednich. Jedyne rozwiązanie, to tempomat na 130 km/h i dobry audiobook. Ale w takich warunkach jazda jest płynna i przyjemna przy zachowaniu rozsądnego spalania. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

. To dokładnie miałem na myśli.