Liczba postów: 517
Liczba wątków: 0
Reputacja:
37
Dla mnie DN5B i DN61 nawierzchnia średnia. W większości płyty betonowe zalane asfaltem z widocznymi, odczuwalnymi łączeniami.
Ruszam za miesiąc. Przymierzam się pierwszy raz jechać 411 łącznikiem DN61 z DN5. Będę przed Bukaresztem w piątek popołudniu i obawiam się korków na obwodnicy.
------------------------------------------------------
BG: 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025 ... cdn.
Liczba postów: 68
Liczba wątków: 1
Reputacja:
4
Witam, takie może śmieszne pytanie ale zawsze haha. Chcemy wracać z Bułgarii przez Rumunię. Wiadomo, że trzeba tam auto zatankować. Czy bez problemu można płacić w Euro lub kartą czy też lepiej kupić ich walutę? Co polecacie? Będziemy tez tam nocować i płacić . Nigdy wcześniej nie korzystałem z Booking więc nie wiem jak odbywa sie regulowanie za nocleg? Na miejscu u gospodarza czy przez Booking? Wiem , może głupie pytanie ale serio...w tych sprawach jestem zielony ..
Liczba postów: 207
Reputacja:
17
Ja z takim nietypowym pytaniem. Bo pierwszy raz szykuję się do wyprawy samochodem przez Słowację - Węgry - Rumunię - Bułgaria i zastanawia mnie, czy wozicie ze sobą obowiązkowe wyposażenie które w PL nie obowiązuje tj. apteczka z normą DIN13164 / Kamizelka odblaskowa z normą CE EN471 (1 szt. na 1 pasażera)?
Czy dodatkowo linka holownicza która jest obowiązkowym wyposażeniem auta na Węgrzech też musi mieć odpowiednie normy / certyfikaty?
Komplet żarówek i bezpieczników też jest wymagany z tego co czytam. Czy coś jeszcze jest wymagane lub przydatne?
Primorsko [2024/2022/2021/2020/2018/2016/2015/2008]
Liczba postów: 14,443
Liczba wątków: 28
Reputacja:
407
Kilka razy przejechałem i miałem komplet tego co piszesz. Kamizelki w widocznym miejscu po jednej na osobę. Nikt mnie nigdy nie sprawdzał ale warto mieć dla świętego spokoju.
Liczba postów: 288
Reputacja:
18
Witam, takie może śmieszne pytanie ale zawsze haha. Chcemy wracać z Bułgarii przez Rumunię. Wiadomo, że trzeba tam auto zatankować. Czy bez problemu można płacić w Euro lub kartą czy też lepiej kupić ich walutę? Co polecacie? Będziemy tez tam nocować i płacić . Nigdy wcześniej nie korzystałem z Booking więc nie wiem jak odbywa sie regulowanie za nocleg? Na miejscu u gospodarza czy przez Booking? Wiem , może głupie pytanie ale serio...w tych sprawach jestem zielony ..
Ja w ostatnich dwóch latach podróżując przez Rumunię, korzystałem z noclegów zamawianych przez Booking , raz płaciłem na miejscu ale w euro, a następnym razem oplata ostała pobrana z karty podczas rezerwacji.
Pozdrawiam
Bogdan
Liczba postów: 160
Liczba wątków: 3
Reputacja:
8
Obok hotelu to faktycznie lepiej wejść.
Miałem na myśli odległość 30-40 km gdy wiem gdzie mniej więcej dojadę.
Sprawdzam stawki za noc, łatwośc dojazdu, parking i wybieram.
Nie zostawiam sobie na koniec gdy np. jest godzina 20 a ja wybiorę jakiś hotel i pojadę sprawdzać dostępność miejsca i negocjować cenę.
A jak nie wypali to co ? Do kolejnego hotelu?
Liczba postów: 3,447
Liczba wątków: 1
Reputacja:
216
(31.05.2024 19:24:27)bart11 napisał(a): Jak jesteś koło hotelu to chyba lepiej zapytać i ponegocjowac ofertę niż od razu brać przez book... W zeszłym roku zacząłem się sam dogadywać z gospodarzami i prawie 30% zostało w kieszeni
(tzn. O tyle był dłuższy wypoczynek)
А ja mialem wręcz odwrotna sytuacja! Stojąc na parkingu przy hotelu po godz. 18:00 sprawdzilem cena apartamentu na bookingu- 95 BGN.
Wszedlem do środka, a pani na recepcji powiedziala, że ten sam apartament to kosztuje ... 145!
Z telefonem w ręki dokonczylem i oplacilem rezerwacja po promocijnej cenie jak sie okazalo
Mina tej pani- bezcenna
Potem sie pointeresowalem u znajomego co wspólpracuje z booking i sie dowiedzialem że można tak sobie ustalić że jak odpowiedna pula pokoje nie zostanie zabookowana do odpowiednia godzyna, to system stopniowo obniża cena!
Tak samo można sobie wybrać "gorszego" pokoju w bardzo dobrej cenie. Na co my pokój z tarasem i ladnym wydokiem jak przyjeżdam po zmroku i rano jada dalej w trasie.
I na koncu korzysci z bookingu- jak coś jest nie tak- dzwonisz i w swoim języku interweniujesz- reakcja w 100% jest skuteczna- zazwiczaj hotel przeprasza i w kompensacja za niedogodnosci dostajesz lepsza oferta po tej samej ceny
Regularne korzystanie z booking doprowadza do 10-15-20% zniżki i inne atrakcijne oferty.
NG
Genius Level 3
"In vino veritas, in aqua sanitas"