Liczba postów: 160
Liczba wątków: 3
Reputacja:
8
Cześć,
dzięki za cenne informacje - będę tamtędy wracał w piątek.
Dodaj proszę skąd jechałeś i ile czasu łacznie Ci to zajęło.
Liczba postów: 160
Liczba wątków: 3
Reputacja:
8
Cześć,
pytanie do doświadczonych na trasach Rumunii.
Chodzi o drogę z Bułgarii do Sibiu
Czy zamiast wschodnią obwodnicą Bukaresztu i dalej trasą 1 na Braszów nie lepiej jechać do Pitesti i do góry w kierunku Braszowa ?
Liczba postów: 517
Liczba wątków: 0
Reputacja:
37
(17.07.2024 15:44:20)bartus40 napisał(a): Dziękuję za cenne informacje.
Będę jechał tą drogą w piątek .
Ile czasu zajął Ci przejazd z miejsca startu do noclegu ?
Nb. teraz wójek Google pokazuje tylko tą zamkniętą trasę z informacjami, że innej nie może wytyczyć 
Słoneczny Brzeg - Alba lulia, jechałem prawie 12h.
Myślałem też o trasie przez Ramnicu Valcea. Wyjechać z SB ok godz. 12.00 i być w okolicach otwarcia drogi tj. ok. godz. 20.00.
------------------------------------------------------
BG: 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025 ... cdn.
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Co do drogi Pitesti - Braszów, to chyba już lepiej 7c czyli Transfogaraską, zwłaszcza, jeśli ktoś nią jeszcze nie jechał. Ruch będzie duży, ale widoki...
Liczba postów: 247
Liczba wątków: 4
Reputacja:
19
Trzeba wziąć pod uwagę, że jeżeli ktoś chce jechać zamiast zamkniętą DN7 - transfogarską lub transalpią - że to są piękne, trudne trasu na pewno nie tranzytowe i jeżeli chcę się nimi przejechać dla samego przejechania traktując je jak tranzyt to lepiej na nie nie wjeżdżać (jeśli macie automatyczne skrzynie to auto Wam za to na pewno podziękuję). To trasy widokowe, na których przejechanie, żeby je "liznąć" bez pośpiechu, cieszyć się widokami, zatrzymać aby napić się wody z górskiego potoku, odświeżyć w oparach wodospadu, zrobić pocztówkowe fotki trzeba wziąć duża poprawkę na to co pokazuje google maps.
Niech ktoś potwierdzi, ale na transfogarskiej były także znaki o zakazie/rekomendacji? nie wjeżdżania po danej godzinie? Nie wiem czy jest to tylko rekomendacja czy w jakiś sposób sankcjonowane przez policję?
Liczba postów: 37
Liczba wątków: 1
Reputacja:
9
Transfogarską jechałem w weekend żadnych „dziwnych” znaków nie widziałem.
Natomiast przekaz Dunajem zajął mi 50 min.