Liczba postów: 188
Liczba wątków: 0
Reputacja:
20
Nie taki most straszny....
Oczywiście w Ruse.
Przejechany RO-BG dnia 30.07 - całość opłata, wahadło i kontrola - 30 min.
Po stronie RO żadnej kolejki do opłaty, na wahadle czekania max 5 minut - najdłużej trwała kontrola po stronie BG.
Liczba postów: 513
Liczba wątków: 4
Reputacja:
35
Wygląda na to, że po raz pierwszy od blisko dwóch dekad przyjdzie mi wrócić przez Rumunię/Ruse.
Pewnie temat był realizowany, ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi na pytania:
- jak wygląda obecnie płatność za most od strony BG(kartą? Euro?, lew?)
- GM nie chce mnie od razu wpuszczać na zachodnią obwodnicę Bukareszt, czy w sobotę jest tam ciasno? Czy mimo to jechać na Bukareszt oszczędzając zawieszenie omijając boczne drogi.
- trasa tranfogarska jest zamykana o jakiejś godzinie? Czy jest tam normalny ruch (GM pokazuje 6:30 ze Słonecznego, więc istnieje ryzyko że w trakcie jazdy nastanie noc)
Liczba postów: 845
Liczba wątków: 0
Reputacja:
56
Wczoraj (21.08.2024) jechaliśmy od strony Rumunii do Bułgarii przez remontowany most w Ruse, od bramki opłaty za przejazd za most do wyjechania przez przejście graniczne w Bułgarii zajęło nam to w sumie 30 minut. Jechaliśmy około godziny 14:00. Od strony Bułgarii osobówki jechały praktycznie bez czekania .
Reputacja:
35
Ruse - dramat. Właśnie mija 2 godzina w korku do mostu.a GM pokazuje jeszcze ponad 1h.
Reputacja:
35
24.08.2024 13:38:06
No to Rumunia przejechania, następny raz pewnie za kolejne 20 lat.
Jazde przez Ruse, Ghimpi, Pitesti, Sibiu, Cluj, Bors można podsumować jednym słowem- "katastrofa.
Ponad 26h jazdy brutto z Nessebaru. Drogi zawalone tirami, gigantyczne korki, dziury, zakrety. Na takie atrakcje można się wybrac co najwyżej cudzym autem że swoją teściową.