Liczba postów: 513
Liczba wątków: 4
Reputacja:
35
Kilka info z trasy: Autostrada M30 rozkopana tylko na 10 km. Tuż przed Miskolc.
Dużo dużo gorzej z M3, tutaj mnóstwo kontr pasów.
Granica Roszke we wtorek o 22- Węgry z marszu, Serbowie 25 minut.
Autostrada w Serbii tradycyjnie bardzo fajnie, do Niszu minąłem może z 10 aut osobowych, może z drugie tyle tirów .
Kalotina - Serbowie 20 minut (tylko mój pas cierpiał przez chwilowa niemoc personelu, na dwóch sąsiednich maks. 5 minut). Bułgarzy z marszu. O godz. 4:45 .
Autostrada na odcinku ok 30-50km od Sofii dramat. Później jest lepiej, bo nowe, niestety po bułgarsku.
Co ciekawe na drogach zauważalna poprawa stylu jazdy miejscowych , tak jakby ktoś podmienić kierowcow
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Czy ktoś ma może jakieś doświadczenia z przejazdu przez Serbię w okolicach 15 sierpnia?
Doczytałem, że na Węgrzech, Serbii, Bułgarii i Rumunii 15.08 to święto prawosławne. Czy w związku z tym należy się spodziewać wiekszego ruchu na autostradach i korków na granicach?
Liczba postów: 43
Liczba wątków: 2
Reputacja:
3
W Polsce ten dzień również jest świętem.
Ciekawe czy w krajach prawosławnych- Serbia Rumunia Bułgaria tego dnia stacje paliwowe i bary są czynne.
Pozdrawiam D+
RO, BG, YUGO, HUN, SK 1974 .... RO,HUN,SK,SRB , BG, EL 2024. Nawigacja Magic Earth
Bądź elegancki i nie zgub się. A jak się zgubisz nadal bądź elegancki.
Liczba postów: 513
Liczba wątków: 4
Reputacja:
35
No i droga powrotna przejechana. wyjazd o 14 ze SB W czwartek, dojazd Tarnów o 16:45 piątek. Niby prawie 27h, ale w tym zwiedzanie Plovdiv- gorąco polecam, zjazd z Trakji zajmuje może z 20 minut. Na miejscu łatwo o dobry parking. Ceny niektórych rzeczy ponad 50% taniej niż na wybrzeżu.
Trasa: Kalotina 2x 20 minut, ważne żeby po bułgarskiej stronie koniecznie zajmować lewy pas, bo on się rozkłada na kilka kolejnych.
Na drodze spory tłok w nocy. Ale jazda w miarę kulturalna.
W Horgosz o 5 rano: Serbowie 15 minut (pogranicznika policzył tylko dowody i ludzi na pokładzie), Węgrzy mimo kolejki startującej tuż za serbskimi bramkami w miarę sprawnie, 1:40h (uruchomili 3 okienka "pod prad").