(09.08.2017 12:26:18)bzyq_74 napisał(a): Beatko udanego wypoczynku.
Plany napiętę i powodzenia żeby wszystko zobaczyć.
Dzięki Bzyqu, a Wam udanego powrotu do rzeczywistości życzę
A więc do wylotu dzielą nas godziny. Walizki prawie zapakowane. Odprawa dokonana - taka niespodzianka od LOTu. W taryfie ECONOMY mamy niby odprawę automatyczną, ale była możliwość check-inu samodzielnego.
Odprawa on-line aktywna na 36 godzin przed wylotem. To i zrobiłam odprawę - właściwie zaznaczyłam sześć haczyków i po odprawie. Zero wpisywania danych osobowych - chyba jak kupowałam bilety podawałam PESEL lub datę urodzenia wszystkich. Dziś zero danych - tylko imiona nazwisko, żadnych danych dokumentów, PESEL itp. - na kartach pokładowych tylko imiona i nazwisko i numer miejsca. Hi hi - zajmujemy sam przód - wszyscy sześcioro koło siebie - będzie więc blisko wyjścia i ekspresem wydostaniemy się z samolotu

Ostatnie zakupy wędliniarskie zrobione - 100 zł więcej do budżetu wakacyjnego
Korespondencja z Union Ivkoni zakończona - bilet powrotny 12-24.08 SOFIA-BURGAS-SOFIA anulowany nieodpłatnie - zwrot pełnej kwoty 38,88 lv w ciągu 10 dni
Nowa rezerwacja na przejazd BURGAS-SOFIA 24.08 zakupiona nawet z rezerwacją tego samego miejsca w autokarze. Cena 24,30 lv
Bateniki wziął na siebie zakup biletu w kasie BLAGOEVGRAD-POMORIE 12.08 - Cena 32 lv.
Byliśmy jeszcze u naszego operatora PLUS i jest ciekawostka:
Połączenia na numery zagraniczne nadal liczą się jako międzynarodowe, a nie roamingowe.
Roamingowe rozmowy telefoniczne przestały istnieć jako dodatkowy koszt - gadamy tak jak byśmy byli w jednym kraju - oczywiście zgodnie z posiadaną ilością minut i taryfą. To samo internet, tylko w mniejszym wymiarze, ale operator przysyła SMS, że 80 % wykorzystano itp., itd.
Jeszcze tylko wymiana wiadomości ze znajomymi, którzy za moja sprawką lecą do Burgas 11.08 - do Rawdy, a jakże...
I jak tu ma nie być Polaków w Bułgarii, no jak... sami ich zarażamy ta bakterią