Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bułgarskie podróże i przemyślenia Jacka i Malutkiej
dzięki Beatko, będę próbował, podobnie jak tego co Wawo doradza.
Jacku, wszystko się może zmienić. Na razie mam rezerwację wstępną w Elenite. Nocleg jakiś chyba zaliczę przed Transalpiną, a że to jeszcze czerwiec, to będzie z marszu.
Reszta zależy od czasu i funduszy. Chciałbym zobaczyć Grecję, padło na okolice Salonik, a dokładnie 60km dalej Nikiti - tam zamierzam zadzwonić, tylko z rezerwacją niestety nie dam rady, więc jak się znajdzie miejsce tzn. jak akurat to o którym wiem będzie wolne to będzie, a jak nie, to w sumie do tej pory jakoś zawsze sobie radzę, a że na tym etapie podróży będziemy już tylko obydwoje z Malutką, to będzie łatwiej i bez większych oczekiwań i wymagań. Potem przez Albanię i Czarnogórę. Jeżeli coś wpadnie oko to tam, może okolicy Budwy czy Baru, a jeżeli nic po drodze, to okolice Dubrownika, a dokładnie Orasac i Camping pod Maslinom. Powrót może być tradycyjny przez Węgry, jak też Bośnię i Hercegowinę, czy też Udine i Villach (też nigdy nie byłem). Za zbieranie funduszy zabrałem się już od września i jako tako dyscyplinę trzymam, ale niestety czas i ostatnio też zdrowie są to elementy, których nie jestem w stanie przewidzieć. Na podróż powrotną będę miał tydzień, chociaż mam nadzieję, że jeszcze kilka dni da się dołożyć.

Miejsce docelowe od kilku lat planuję ze względu na to, że Urszula w tym fragmencie uczestniczy. Staram się zadbać lub zapewnić środki lokomocji, a reszta, to tak w ogólnym zarysie i tak jak na mnie dokładnie już sprecyzowana (ale jakieś niespodzianki zawsze dopuszczam).

Dobra, o tym się rozpiszę, jak zeszłoroczne wojaże zakończę, tj. zacznę kończyć opisywać (może już niedługo).
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Bułgarskie podróże i przemyślenia Jacka i Malutkiej - przez wolffer - 14-01-2017,22:52:12