11.07.2017 21:22:50
(11.07.2017 14:23:06)Bogdan napisał(a): Natomiast ja bardzo szybko znalazłem informację w necie tutaj masz kolego linkprzewóz dziecka samochodem w Europie
(11.07.2017 15:07:32)kasa napisał(a):(11.07.2017 14:12:55)coffe napisał(a): Witam serdecznie, takie pytanie mam...planuje wyjazd w połowie sierpnia (oczywiście do Bułgarii) trasa - Słowacja, Węgry, Serbia, Bułgaria. Wiecie może jak wygląda sprawa podczas kontroli drogowej gdy dziecko (9lat) przewożone jest nie w foteliku tylko na tzw. podkładce, siedzisku (czy jak kto to tam zwał) ?? Czytałem przepisy ale nigdzie nie mogłem znaleźć informacji jak to wygląda w praktyce?? Może ktoś podzielić się doświadczeniami na ten temat??
W 2014 jechaliśmy z łobuziakiem co miał wtedy 8 lat i siedział właśnie w takim siedzisku - nie było żadnych problemów na granicach ani w trasie - nikt po prostu nie zwracał uwagi (Serbię pomijam, bo nie jechaliśmy tamtędy)
(11.07.2017 16:05:09)marcys napisał(a): nas kontrolowali w zeszlym roku kilka razy (ze wzgledu na uchodzcow, oraz dni mlodziezy)..podkladek dzieciaki nie mialy bo spaly na rozlozonych fotelach (6-9lat) i tego nie sprawdzali, ale na 100% sprawdzali pasy czy wszyscy mieli- lacznie ze spiaca na tylnej kanapie zonaSerdecznie dziękuję za szybką i jasną odpowiedź

) ?? Czytałem przepisy ale nigdzie nie mogłem znaleźć informacji jak to wygląda w praktyce?? Może ktoś podzielić się doświadczeniami na ten temat??