24.07.2018 17:34:21
Cześć. Jadę 4 raz do BG, ale pierwszy przez Serbię. Jedziemy na 4 samochody z Białegostoku do Sozopola .Trasę chcemy zrobić na raz ( po 4 kierowców w samochodzie). Chcemy wyruszyć ok. 7 rano z domu. Jedziemy trasą najbardziej popularną ( Google Maps).Mam parę pytań.
1. Czy nocą są kolejki na granicy Węgry Serbia (noc z soboty na niedzielę)?
2. Czy na parkingach w Serbii jest bezpiecznie ( jakaś krótka drzemka) , czy lepiej dojechać do BG.?
3. Czy opłat na bramkach dokonywać kartą czy lepiej euro. Chodzi o uczciwość sprzedających , parę razy mi zaokrąglano do góry.
4. Tankowanie w Serbii , czy się opłaca , i jak z płatnością kartą.
5. Czy są jakieś nowe drogi ,które są otwarte a których Google Maps nie widzi ( bo widzę że tam się dużo buduje)
6. Gdzie kupić vinietkę jak wjedziemy do BG
7. Obwodnica Sofi. Google prowadzi górą ,a widzę że można też objechać dołem. Jak lepiej ?
Dziękuje za pomoc. Piotrek
1. Czy nocą są kolejki na granicy Węgry Serbia (noc z soboty na niedzielę)?
2. Czy na parkingach w Serbii jest bezpiecznie ( jakaś krótka drzemka) , czy lepiej dojechać do BG.?
3. Czy opłat na bramkach dokonywać kartą czy lepiej euro. Chodzi o uczciwość sprzedających , parę razy mi zaokrąglano do góry.
4. Tankowanie w Serbii , czy się opłaca , i jak z płatnością kartą.
5. Czy są jakieś nowe drogi ,które są otwarte a których Google Maps nie widzi ( bo widzę że tam się dużo buduje)
6. Gdzie kupić vinietkę jak wjedziemy do BG
7. Obwodnica Sofi. Google prowadzi górą ,a widzę że można też objechać dołem. Jak lepiej ?
Dziękuje za pomoc. Piotrek