Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp.
Zamek w Poenari w zasadzie został zamknięty na stałe - problemy finansowe właściciela, który został zlicytowany. Pewnie będzie głośno, jeśli go od nowa otworzą.
Odpowiedz
(18.02.2020 11:10:31)myszabe napisał(a): Zamek w Poenari w zasadzie został zamknięty na stałe - problemy finansowe właściciela, który został zlicytowany. Pewnie będzie głośno, jeśli go od nowa otworzą.

Och to bardzo zła wiadomość, ale też i dobra bo wiadomo że nie ma sensu w ogóle się tam zatrzymywać. No trudno, zatem mój syn nie zobaczy oryginalnego zamku Draculi, tylko ten wypasiony, no ale może chociaż z drogi będzie go widać, zrobi się fotkę Smile
Odpowiedz
Z drogi niewidoczny jakby co.
Odpowiedz
[Obrazek: 15955471_20190808_081634.jpg]
Tylko tyle zobaczysz z drogi, ale i tak tamtędy się przejeżdża.
Odpowiedz
Szkoda jeśli to prawda, byłem dwukrotnie na zamku w Poienari. Samo wejście męczące ale ciekawe, no i prawdziwy zamek, wprawdzie ruiny ale nie komercyjny. A widoki z zamku wspaniałe.

[Obrazek: IMG-9735.jpg]

[Obrazek: IMG-9737.jpg]

[Obrazek: IMG-9741.jpg]
Ten biały bus widoczny na zakręcie to nasz Smile

[Obrazek: IMG-9752.jpg]

[Obrazek: IMG-9758.jpg]

[Obrazek: IMG-9766.jpg]

[Obrazek: IMG-9771.jpg]

[Obrazek: IMG-9770.jpg]

[Obrazek: IMG-9773.jpg]

[Obrazek: IMG-9745.jpg]
Odpowiedz
No i jest pierwszy tegoroczny filmik z TT:

Odpowiedz
Drodzy forumowicze...mam bardzo pilne pytanie...jestem w Catisoara i planuję wyjechać na TT ale tutaj pada deszcz i boję się że na samej TT mogą być trudne warunki lub wręcz mgła że z widoków nic nie będzie...oraz jazda tam we mgle pewnie nie należy do przyjemnych...proszę o pilną wskazówkę czy pchać się tam czy też lepiej darować sobie...
Odpowiedz
Niestety musisz sam zdecydować, jak pada prawdopodobnie na górze też jest mgła, ale nikoniecznie

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
No właśnie tego się obawiałem...niby na prognozie z linka z początku wątku jest ok...ale...zawsze jest to ale...
Odpowiedz
Tam pogoda może zmienić się w kilka minut. W zeszłym roku, wjeżdżałem tam od strony Sibiu i było słonecznie i bezchmurnie, a jak dojechaliśmy na przełęcz, to wielka biała plama i mokro. Po przejechaniu tunelu ponownie słonecznie. A parę godzin dalej potwornie silna burza.
Odpowiedz