Liczba postów: 1,091
Liczba wątków: 7
Reputacja:
95
Warto wpisać w guglarkę "wakacje Niemcy 2024".
Okazuje się, że w kilku landach (chyba głównie wschodnich) wakacje zaczynają się 20.06 (czwartek) lub 24.06 (poniedziałek).
To znaczy, że gastarbeiterzy z tych landów pojadą w weekend w kierunku Turcji.
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Problem jest taki że nie mogę zrobić zmian bo akurat 21.06 jest u nas koniec roku i wtedy dopiero mogę ruszać, a wrócić muszę w kolejny weekend z powrotem - taki szybki tydzień w Bułgarii w końcu na własnym lokum
Trzeba będzie obserwować jak pisali poprzednicy i ewentualnie obrać plan B
Liczba postów: 17
Reputacja:
1
Idź do szkoły, umów się na odbiór świadectwa w sekretariacie po powrocie z Bułgarii i możesz jechać 2-3 dni wcześniej. Nie ma z tym problemu. Chyba, że to Ty lub żona jest nauczycielem, to co innego. Ale i wtedy da się dogadać i inny nauczyciel, bez wychowawstwa, sprawę załatwi.
Liczba postów: 513
Liczba wątków: 4
Reputacja:
35
11.05.2024 11:54:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.05.2024 11:56:00 przez bart11.)
W zasadzie to największym problemem będzie Kalotina. Na Roszke Węgrzy nie trzecia bagażnika, ani się nie czepiają o nic -bo i po co. A Serbowie zazwyczaj działają bardzo sprawnie. Gorzej w Bułgarii. Na powrocie ciężko powiedzieć, niby weekend ale mało kto wraca Tak wcześnie. Teraz w sobotę w południe BW pokazuje w Horgosz 45 min na wjazd.
Liczba postów: 1,898
Reputacja:
104
Licz x 2 czas bo masz dwie kolejki - raz odprawa Węgierska i raz Serbska
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Liczba postów: 513
Liczba wątków: 4
Reputacja:
35
45 min - to wjazd do Węgier z Serbii. Jedyne opóźnienie widoczne na Border Watcher. Na kamerach wygląda na 10-15 min na bramce serbskiej, kolejki po stronie węgierskiej nie widać. Więc w sumie 45-60 min jest realne na wjechanie do Unii.
Liczba postów: 11
Reputacja:
0
Tak jak pisze bibi żona nauczycielka, druga para też w nauczycielka więc trudno ogarnąć. Trzeba obserwować i w ostatnim momencie wybrać, którędy albo liczyć na szczęście. Pożyjemy zobaczymy
Może jeszcze ktoś cos dorzuci w temacie trasy jakie miał doświadczenia.
Może ktoś się wybiera w tym terminie to można wymieniać się informacjami z trasy na telefon (dwa lata temu właśnie dzięki forum udało mi się dogadać z innym forumowiczem, który jechał podobna trasą - wtedy przez Rumunię - tylko około godziny wcześniej i miałem bieżące informacje z przejść granicznych)