Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dojazd przez Ukrainę - informacje i pytania dot. trasy
Do Iwano frankowska droga wyremontowana
Odpowiedz
(05.05.2017 20:45:04)bateniki napisał(a): Przecierz tam też ludzie mieszkają, żyją i przemieszczają sie!!!
Jak masz dobre auto jedz.
Dobrze powiedziane, jeżdżą po ichnich drogach krajowych, a po lokalnych to się przemieszczają Big Grin
Odpowiedz
jasne,
przejście graniczne bez problemow, jakoś mijałem inne auta z uśmiechem: "ja nie wiedzialem, ja tu pierwszy raz i dzieci z tyłu"... celnicy wszyscy mili chociaż zmęczeni...
Droga do Lwowa jest ok , przed samym miastem ruch się wzmaga. Jazda po mieście bezproblemowa chociaż mocno telepie na kostce brukowej. Parkowanie w strefie parkomatów tanie jak barszcz 10 hrywien za 1h 45 min.
Czytałem, gdzieś, że Ukraincy kradną tablice dla okupu - zostawiają kartkę z numerem tel i oddają za 100 - 150 zł więc je zdjąłem i położyłem w środku auta. Te stalo pod balkonem wynajętego apartamentu na booking więc luz.
Sam Lwów jest wg mnie przepięknym miastem i każdy powinien je zwiedzić. Cos jakby Kraków bardziej zwarty i zielony na wzgórzach. Serce mi bolało jak myślałem, że to była Polska.
Ceny - jeśli się nie chodzi po hotelowych restauracjach to można szaleć jak Norwegowie w Polsce.
Najlepiej wymieniać Euro na hrywny w bankach.
https://leoleablog.com/2016/08/09/lwow-w...ie-airbnb/
https://www.biegunwschodni.pl/category/europa/ukraina
http://www.kawiarniany.pl/2017/07/21/co-...ed-30-lat/
http://www.kawiarniany.pl/2017/03/26/sam...#more-1873
p

Droga ze Lwowa na granicę Ukraińską to już niestety nie jest przyjemnością. Mnóstwo kawalków zerwanego asfaltu i roboty drogowe. dziury i dziury. ale jedzie się 100 - 140- jak się ma dobre amorki.
Przydrożne knajmy po drodze tanie jak barszcz, paliwo też tanie - 28 hrywien benzyna "mustang" czy v power ale tylko 95 oktanów.
Gaz LPG 10,5 - 11,m za litr.
Policji nie widziałem po drodze.

No nie, tuż przed Lwowem widziałem dwa suvy na polskich blachach po stłuczce. Jeden wjechał drugiemu w tyłek jak ten pierwszy pewnie gwałtownie hamował na pasach. Ża mi się ich zrobiło bo to był chyba początek wakacji.

A.... jest wielu Ukrainców jeżdżących na polskich blachach z podkarpackiego. Jakoś im chyba to bardziej pasuje - kultura jazdy wciąż ta sama.

Rumunia - drogi ok ale wąskie i małe odcinki gdzie można wyprzedzić. WIele wiosek z ograniczeniem do 50 ale po dwóch godzinach nie zauważyłem suszarek więc latałem z prędkością rumunów.
W górach powoli - serpentyny - na autostradach już normalnie. Paliwo droższe niż w Polsce, jedzenie chyba też.

Pozdrowienia.
Odpowiedz
Jaki ci wyszedł czas przejazdu , tak samej jazdy ? przez Słowację i Węgry mi wyszło 19 godzin Sozopol - Lublin , ciekawi mnie ile przez UA
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
Witam.
Czy ktoś wracał może do Polski ze SB przez Ukrainę ? Jak wygląda sytuacja na przejściach granicznych? Stan dróg na Ukrainie?
Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.

Pozdrawiam
Odpowiedz
W weekendy zwłaszcza wakacyjne na przejściach granicznych Hrebenne, Korczowa armagedon, można postać kilka godzin.
Odpowiedz
My planujemy wyjazd z Bułgarii w czwartek przed południem tak aby do granicy z Ukrainą dojechać jeszcze na wieczór.
Odpowiedz
To opisz w miarę możliwości jak Wam poszła droga, aha trzymajcie się raczej ich krajówek, boczne drogi ( przynajmniej koło Lwowa) są dziurawe i fragmentami nie istnieją, no chyba że chcecie coś pozwiedzać w okolicy Tongue
Odpowiedz
Znajomy wrócił z nad morza Azowskiego , amory i wahacze do wymiany , dobrze że deszczu nie było, bo widział jakiej głębokości są te dziury i w którą wjechać, bo ominąć się nie dało .
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
Pewnie że napisze. A co do zwiedzania to tak myślimy aby może wjechać do Lwowa po drodze i go trochę zwiedzić tylko tyle że na razie nie mieliśmy za bardzo czasu aby poczytać co tam jest z najciekawszych miejsc do zwiedzenia.
Odpowiedz