Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
To juz 4 raz... Znowu Sveti Vlas
Ponieważ do odjazdu zostało 65 dni Tongue czas na nowy wątek.

Jedziemy w dwie rodziny: 2+1 i 2+3. Wiek dzieci od 4 do 13 lat. Cool

Jedziemy do Magic Dreams w Sveti Vlas.

To już trzeci raz w tej miejscowości, ale pierwszy w tym kompleksie hotelowym. Zobaczymy jak będzie.

Wyjazd z okolic Warszawy 8 lipca około 3 nad ranem. Planujemy trasę przez Barwinek, Słowację z winietami przez Preszów, Koszyce do Miskolca. Potem Debreczyn, Oradea, Gilau i nocleg w Ara Alba w Alba Iulia. Nocowaliśmy tam w 2015 r. i było ok. Hotelik na uboczu, ale z parkingiem prywatnym, zamykanym na noc. Rezerwowaliśmy bezpośrednio u nich, chociaż na B...ing też jest.

Z Ara Alba planowany wyjazd około 5 rano i tym razem (w końcu) mamy w planach coś zobaczyć Cool Planujemy przejechać przez Braszów do Branu - dzieciaki koniecznie chcą zobaczyć zamek, potem przejazd przez Sinaia i jak się uda chcemy zobaczyć Pałac Peles. Nie wiem czy damy radę, bo Dżek w swoim wątku pisał, że w niedzielę jest tam dużo ludzi... Zobaczymy. Potem jedziemy już do celu, chociaż cały czas próbuje namówić moich współtowarzyszy na błotne wulkany, ale może być krótko z czasem  Sad  Jeśli nie będziemy odwiedzać wulkanów, to jedziemy do Ruse i potem przez Warnę do Własu. Zależy nam, żeby jechać w miarę dobrymi drogami i żeby było stosunkowo mało odcinków górskich - jedno z dzieci ma chorobę lokomocyjną.

Oprócz plażingu mamy w planach wycieczkę do Ropotamo, Kazanłyk i Damasceny w miejscowości Skobelevo.
W planach jest również Warna i Delfinarium, bo młodsze dzieci nie widziały, Balczik i Półwysep Kaliakra. Jak się uda to pojedziemy również do Dalboki zachwalanej przez Dżaka. Kolejny raz planuje zobaczyć Pobiti Kameni, ale jeszcze mi się to nie udało, więc nie nastawiam się i tym razem  Wink

Powrót planujemy na 24 lipca. W drodze powrotnej być może pojedziemy Transalpiną,  a śpimy w Milexim Campia Turzii.

Ze spraw organizacyjnych zostały mi do załatwienia winiety, EKUZ i dodatkowe ubezpieczenie.
Odpowiedz
Fajne plany nunatak! Czekamy na właściwą relację okraszoną zdjęciami.
Odpowiedz
I ja w tym roku rozpatrywałem opcję Sveti Vlas ale na moje oko w sezonie są tam trochę małe plaże jak na tyle hoteli Wink ps jeśli dziecko ma chorobę lokomocyjną to nie daj się nabrać na leki z wyciągiem z imbiru, nie działają i można stracić czucie w języku na jakiś czasTongue
Odpowiedz
Wiem, wiem. U nas imbir nie działa. Angry Przetestowaliśmy go w ubiegłym roku, ale na miejscu w BG kupiłam jej ichniejszy odpowiednik aviomarinu i już było ok.

Dżek zobaczymy jak będzie z realizacją ;-)
Mam nadzieję, że tym razem uda mi się napisać pełną relację i z podróży, i z pobytu.
Odpowiedz
Wychodzi na to, że przez kilka dni będziemy sąsiadami. Big Grin Będę w Sorrento Sole Mare od  14 do 26 lipca.
Odpowiedz
Widziałam w kalendarzu ?. Muszę zobaczyć, gdzie ten Wasz hotel ?.
Odpowiedz
Za płotem, po drugiej stronie ulicy.  Z basenu jednego hotelu, widać basen drugiego.  Smile
Odpowiedz
(05-06-2017,16:45:53)wojak999 napisał(a): Za płotem, po drugiej stronie ulicy.  Z basenu jednego hotelu, widać basen drugiego.  Smile
Czyli jest szansa, że się spotkamy.... ;-)
Ale zupełnie nie kojarzę nazwy Waszego hotelu ;-)

Sprawdziłam i hotel OCZYWIŚCIE kojarzę, ale nazwy nie zapamiętałam :-)
Odpowiedz
z basenów LUXORa widać basen Sorrento Sole Mare
Odpowiedz
(07-06-2017,17:57:20)agart napisał(a): z basenów LUXORa widać basen Sorrento Sole Mare
Ten hotel pamiętam dokładnie ;-) A Ty będziesz w Luxorze w tym czasie?
Odpowiedz