Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
To juz 4 raz... Znowu Sveti Vlas
5 lat pod rząd spędzałem wakacje w LUXORze ,, w tym zrobiłem sobie przerwę i jadę nad bałtyk
Odpowiedz
Winiety kupione na Słowację i Węgry. Oczywiście nie może iść gładko  Wink  i nie wiem czy na Rumunię się zarejestrowała, czy nie Wink Czekamy aż kasa zejdzie z konta Wink
Czekamy na karty EKUZ, ale coś wolno idzie. Wysłałam je do nich 12 maja i póki co nic nie przyszło Sad

Jeszcze ubezpieczenie i właściwie już jesteśmy gotowi.

Jeszcze tylko 3 tygodnie.  Tongue  Tongue  Tongue  Tongue  Tongue
Odpowiedz
Coś długo czekasz - proponuję zadzwonić i się przypomnieć.... ja też tak miałam. Po przypomnieniu następnego dnia karty EKUZ przyszły
Odpowiedz
My na miejscu w NFZ załatwiliśmy w 5 minut

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Muszą zadzwonię, bo to już ponad miesiąc. ?
Odpowiedz
Zadzwoń i zapytaj co z EKUZEM, zmieniali jakiś czas temu wzór wniosku, i te stare odrzucają nie informując. My na miejscu załatwialiśmy od ręki. Bałam się wysyłać..
Odpowiedz
Jest mniej do wypelnienia. Karta z NFZ ważna rok. Jak bylismy w NFZ było mało ludzi. Czekalismy 5 minut

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Zadzwoniłam i Pani z miejsca przygotowała je dla nas Smile Powiedziała, że każdego dnia dostają po 400 maili z wnioskami i się nie wyrabiają. W każdym razie w piątek miała je do nas wysłać Wink

Winiety też doszły, więc zostało nam jeszcze ubezpieczenie i już Smile

Za dwa tygodnie, o tej porze, będziemy zwiedzać zamek w Branie i powoli kierować się ku słonecznej Bułgarii. Podobno ma być około 35 stopni! Zobaczymy
Odpowiedz
Mamy Ekuz i ubezpieczenie z axa.

Zaczynamy odliczać godziny.
Oczywiście nie może być za pięknie. Przysłali nam z Magicz nr apartamentu i okazało się, że to apartament z jedna łazienką (miał być z dwoma, bo jest nas aż 8). Na moje zapytanie czy istnieje możliwość zamiany na inny, nikt mi nie odpowiada... od wtorku! Obawiam się więc jak to będzie.

Z dodatkowych atrakcji to urodził się problem z wentylacją i klima w samochodzie. W serwisie, z którego korzystamy standardowo termin na 18.07 (wyjazd 8.07), więc we wtorek mąż oddaje samochód do lokalnego serwisu. Mam nadzieję, że dadzą radę to od ręki naprawić...
Odpowiedz
W ostatnich dniach przed wyjazdem nie miałam kiedy pisać. Jesteśmy już na miejscu od niedzieli wieczór. Droga bez problemu. Wyjazd o 3.15 z okolic Warszawy w sobotę. Cielusmy ile się dało do noclegu w Ara Alba w Alba Iulia. To już drugi raz nocleg w tym pensjonacie i było super. Wyjazd o 5.15, a około 8.30 byliśmy w Bran i Draculi. Zamek z zewnątrz robi wieksze wrażenie niż wewnątrz, ale obiecalismy go dzieciom i one były zadowolone. Dalej jechaliśmy do Ploesti i Giurgiu. Most i granice w niedzielę około 14-15 pokonaliśmy w 15 minut. A teraz grzejemy kości w gorącym słoneczku.
Odpowiedz