Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp.
Może być sporo ludków. Weekend i w dodatku tuż po otwarciu. Bierz to pod uwagę.
Odpowiedz
A nie mówiłem [emoji39]

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Transfogarska zrobiona dzisiaj ( środa, 3 lipca)- start z Sybina, Jechaliśmy ok 9 rano i było mało samochodów, żadnych korków. Trasa cała przejezdna, trochę śniegu na poboczu dla uciechy.
Niestety nad jeziorem zeszły chmury i zrobiłła sie straszna śmietana, przejechaliśmy tunel ( zamglony) i po drugiej stronie inny świat - żadnych chmur.
Odpowiedz
siema
transfogarska zaliczona i to 30.06 pogoda zaje..sta ludzi troszke ale oki ale trasa i widoki moooooc
za to sighisoara dupy nie urwała po dubrowniku kotorze budvie i innych to troche inny klimacik
pozdro
Odpowiedz
Tymczasem na TT:

[Obrazek: 5ab2efff2f41f227a2d0fb60488b9f3b.jpg]

Wysłane z mojego Huawei P20Pro przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Chyba mercedes [emoji848]

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Wygląda jakby ręcznego na postoju nie zaciągnął. Trzeba zawsze zaciągać mimo, że wydaje nam się że samochód stoi na płaskim.
Odpowiedz
Wybieram się w tym roku do Bułgarii, tradycyjnie przez Rumunię i DN7C. Jechać będę w okolicy 28 lipca, więc jak sądzę droga będzie otwarta i przejezdna. To o co chciałem zapytać, czy nie ma tam obecnie żadnych remontów i problemów, poza oczywiście losowością pogody? Bardzo mi zależy żeby tamtędy przejechać, chcę pokazać dziecku Poenari, a potem jeszcze Bran - nie wiem czy uda się to załatwić w jeden dzień, ale najwyżej przenocujemy gdzieś w okolicach Bran by dalej jechać przez Konstancę (z sentymentu, pierwszy raz tak jechałem i chcę znów). No i poproszę jeszcze o orientacyjny czas przejazdu tym odcinkiem, zamknę się w 4h?
Odpowiedz
Zamek Poenari często bywa zamknięty, a raczej szlak do niego z powodu grasujących po drodze niedźwiedzi. Miej to na uwadze gdyż nam zdarzyło się pocałować przysłowiową klamkę. Co do remontów to nawierzchnia jest chyba w dobrym stanie ale to pewnie okaże się po otwarciu trasy po zimie. Z tego co pamiętam to 4h to tak na styk. Pamiętaj o uciążliwym dojeździe do samej trasy (droga kręta). Najlepiej nocować przed samą trasą.
Odpowiedz
Gdyby Poenari był zamknięty, to w zasadzie mała strata, bo i tak tamtędy się jedzie, a DN7C to jest cudo samo w sobie. Ok, czyli trzeba liczyć te 4h.
Dzięki za radę, czyli jednak śpię w motelu przed trasą, wyjazd około 6-7 rano na trasę, wieczorem chcemy być już w Bran i tam gdzieś kolejny nocleg.
Odpowiedz