Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cały ten szpej i inne graty pomocne w podróżowaniu-łażeniu. Co polecamy.
W Nordic walking muszą być kije. A co do butów to teraz jest tak, że nie wszystkim wszystko pasuje. To co innym będzie pasowało, to niekoniecznie musi mnie czy Tobie pasować. Kupiłam sobie również buty z firmy Brooks(są różne modele), ale nie czuje się w nich komfortowo. Czyli trzeba szukać, szukać, szukać i jeszcze raz szukać. Naszego kolegi forumowego, żona startuje w zawodach i też ma ciężki los z dobraniem odpowiedniego obuwia.
Odpowiedz
(03.09.2023 13:20:49)egon napisał(a): W Nordic walking muszą być kije. A co do butów to teraz jest tak, że nie wszystkim wszystko pasuje. To co innym będzie pasowało, to niekoniecznie musi mnie czy Tobie pasować. Kupiłam sobie również buty z firmy Brooks(są różne modele), ale nie czuje się w nich komfortowo. Czyli trzeba szukać, szukać, szukać i jeszcze raz szukać. Naszego kolegi forumowego, żona startuje w zawodach i też ma ciężki los z dobraniem odpowiedniego obuwia.

Widocznie ja może jestem mniej wybredny! No jeśli kupiłem to będę to używać aż się nie rozlecą! Buty te traperki ,no tak sobie myślę,że popróbuję w nich pobiegać! Tak sobie myślę ,że podeszwę będą mieć bardziej wygodną na różne wystające elementy lub śliskie skały! Ale wiadomo ,one są na pewno cięższe! Ale wojsko w trepach też gania!
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
Bardzo polecam przeze mnie wypróbowany hamak! Mam go już dwa lata i wciąż jest używany. Raz nawet na jednej imprezce dwoje pijanych ludziów się na nim bujało i żadna niteczka nawet nie pierdła! Ja mam obecnie 105 kg ale miałem parę miesięcy temu ze ponad 110!

Polecam ten hamak! Kosztuje mało bo70 zł i zajmuje też mało miejsca w plecaku! Leoviki kosztują ponad dwie stówki ale bez sensu według mej oceny przełacac!

https://www.decathlon.pl/p/hamak-quechua..._Turkusowy
Odpowiedz
Ile waża Twoje buty.
Odpowiedz
(04.09.2023 13:37:30)egon napisał(a): Ile waża Twoje buty.

Jeden ze 300 gramów ?!
Odpowiedz
(04.09.2023 13:43:51)arka napisał(a):
(04.09.2023 13:37:30)egon napisał(a): Ile waża Twoje buty.

Jeden ze 300 gramów ?!

Znaczy mam też buty trailowe z membraną i te są lekkie ale na takiej pogodzie to kiedy ściągam je z nóg po biegu to  skarpetki trochu wilgotne są! No wiadomo,że membrana dobrze działa kiedy jest tak do 12*C !  Spróbuję morze w któryś wieczór na tych trepach pobiegać! Może z wieczora ))))) Żołnierze w podobnych biegają! Może lepsze były nawet "desanty" ?! Biegam po terenie trochu nie równym!
Odpowiedz
Ja biegałem w takich. Marka Brooks. Dostałem jako prezent. Nie wiem ile kosztowały, myślę że coś około 400 - 500 zł. Są doskonałe, lekkie, wytrzymałe. Chodzę teraz z kijami i cały czas są niezdarte a zdarzało mi się po roku wymieniać buty (1000 km biegu w sezonie). Piąty rok i dają radę. Moje są niebieskie.

[Obrazek: Zrzut-ekranu-2023-09-04-143036.png]
Odpowiedz
(04.09.2023 14:31:17)dżek napisał(a): Ja biegałem w takich. Marka Brooks. Dostałem jako prezent. Nie wiem ile kosztowały, myślę że coś około 400 - 500 zł. Są doskonałe, lekkie, wytrzymałe. Chodzę teraz z kijami i cały czas są niezdarte a zdarzało mi się po roku wymieniać buty (1000 km biegu w sezonie). Piąty rok i dają radę. Moje są niebieskie.

[Obrazek: Zrzut-ekranu-2023-09-04-143036.png]
Penie są super! Ale chyba na górski trail nie wyglądają! Chyba są dobrze przewiewne. Ja mam Joma Aislatex i te są w górki ale cena ich jest pod 200 zyllas- https://eobuwie.com.pl/p/buty-joma-vora-...JQEALw_wcB
Odpowiedz
Nie, nie. One nie mają jakiegoś bieżnika specjalnego. Chodzę teraz w nich aż do całkowitego wyeksploatowania i muszę kupić coś bieżnikowanego.
Odpowiedz
PALNIK PALNIK PALNIK na kartusz !

Polecam ten palniczek!  Jest super! Lekki i mały,że w kieszeni go można nosić-NIEZAWODNY!!!! Wypróbowany oczywiście nie raz na trekingach!

https://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/W...wa-956125/
Odpowiedz