Liczba postów: 68
Liczba wątków: 1
Reputacja:
4
Napiszcie mi, czy sa jakies inne alternatywne przejścia graniczne z Serbią, takie mało uczęśzczane - gdzie nie byłoby kolejek w weekned? ja zaczynam urlop od poniedziałku w Lipcu ale jade już w piątek wcześnie rano. Chciałem wybrać drogę przez Serbię i dlatego myślę o przejściach granicznych które nie sa po drodze "europejskim turkom". Ktos kiedyś jechał w taki własnie sposób i nie czekał w kolejce więcej niż godz>?
Liczba postów: 514
Liczba wątków: 4
Reputacja:
35
Przejść jest cała masa, ale tylko kilka dziala w nocy (z tego co pamiętam-planowałes być na granicy koło 22). Poza Horgosz autostrada, masz tylko Tompe. No i Chorwacja.
Moim zdaniem nie opłaca się objezdzac Horgosz jeśli szacowany czas postoju wyniesie 2h.
Generalnie jadąc na M5 z Budapesztu do granicy widać jakie jest natężenie ruchu. Jeśli nie mamy pewności, to w każdym momencie można uciec na Tompe lub do Rumuni (ostatni zjazd jest przy stacji Mol).
Reputacja:
4
Właśnie rozważam trasę przez Chorwację. Ktoś tu z forum tak jechał i sobie chwalił, że nie było korków na granicy. Myslę, że to alternatywna droga do sprawdzenia.
Reputacja:
4
To oczywiste, tu masz 100% racji. Musiałbym jednak wiedzieć za wczasu czy tam jest korek czy też go nie ma .
Liczba postów: 1,898
Liczba wątków: 0
Reputacja:
104
W weekend raczej bym nie liczył na takowe, nawet teraz się czeka po 30 min.
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Liczba postów: 160
Liczba wątków: 3
Reputacja:
8
Napiszesz kiedy jechaliscie ?