Liczba postów: 68
Liczba wątków: 1
Reputacja:
4
Witam, jako że dzień wyjazdu zbliża sie nieubłagalnie a raczej będę jechać przez Serbię to chciałem zapytać o coś. Czy w Serbi na stacjach paliw można bez żadnego problemu płacić kartą oraz czy trzeba mieć żetony by tam skorzystać z toalety? Może smieszne pytania ale wole być na wszystko przygotowany.
Liczba postów: 3,447
Reputacja:
216
Na glównich drogch wszędzie. Nie spotkalem sie z żetonach.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 1,898
Liczba wątków: 0
Reputacja:
104
Na niektórych stacjach paliw - jest odpłatność w bilonie € lub po zakupie dostaje się kodzik do bramki wejsciowej.
Nawet w BG - na OMV przy A1 Trakiya to zauważyłem.
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Liczba postów: 365
Reputacja:
36
Lecz trzeba przyznać że takie stacje należą zdecydowanie do wyjątków. Większość stacji ma darmowe i zazwyczaj pełne podróżników toalety. Płatność kartą jest dostępna wszędzie ale czasem system potrafi się "popsuć". Zauważycie to zwłaszcza w knajpach w kurortach nadmorskich...
Liczba postów: 1,091
Liczba wątków: 7
Reputacja:
95
... albo w knajpach w Warszawie...
Liczba postów: 68
Reputacja:
4
No to fajnie bo jest problem z serbską walutą by ja kupić. W takim razie pojadę z kartą i Euro .
Liczba postów: 3,447
Reputacja:
216
(27.06.2024 23:22:34)jarecki69 napisał(a): No to fajnie bo jest problem z serbską walutą by ja kupić. W takim razie pojadę z kartą i Euro .
Ale po co kupować???
Wystarczy pobrać z bankomatu w pierwszej miejscowosci równowartosc 100 euro i uniknąc wszelkie niedogodnosci w podróży związane z placenia.
To co nam zostanie na wyjezdzie z kraju "wymieniame" w "kantorze"...CPN
"In vino veritas, in aqua sanitas"