Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bułgaria - wyjazd nr 8
Witam wszystkich miłośników Bułgarii !
Jak do tej pory byłem biernym użytkownikiem Bulgaricusa [nowego wydania,  wcześniej w starum Bulgaricusie  dosyć często udzielałem się w pisaniu postów] a dlaczego ? Mój ostatni pobyt w Bułgarii był w roku 2013 w Lozencu, od tamtego czasu na pewno sporo się zmieniło i moje informacje mogłyby być nie wiarygodne.
Śledziłem do tej pory wszystkie posty związane z Bułgarią, przyjemnie tak poczytać sobie o tym co było, co jest, a przede wszystkim przygotować się odpowiednio do wyjazdu. Tak, właśnie w tym roku, w marcu zapadła decyzja że jedziemy z małą grupką, tylko 4 osoby, w dwa samochody do Bułgarii. Ale gdzie ? I tu się zaczęło. Propozycji wiele, ale wiadomo jak to jest z wyborem, to jest dobre a tamto nie, to niema tego czy tamtego i w końcu wybór padł na, chyba nie wszyscy słyszeli o takie miejscowości ale przejdżmy do konkretów, chodzi o miejscowość Ikantalaka - brzmi sympatycznie a jak będzie przekonamy się 01.08. Wyjeżdżamy z Krakowa 30.07 pierwszy nocleg mamy w Oradeii, następny w Sibiu i póżniej już miejscowość docelowa.  A dlaczego właśnie te miejscowości ? Chcemy trochę pozwiedzać, a następne będą w drodze powrotnej - Bukareszt, Sigisoara, Eger. Postaram się opisywać moją podróż okraszoną zdjęciami, oczywiście jeżeli będzie zainteresowanie. Pozdrawiam wszystkich.
Odpowiedz
Witaj i pisz a najlepiej okraszaj relację zdjęciami!
Odpowiedz
cześć artemi

zapowiada się interesująco
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
...to mam już zapewnione wieczory przy pisaniu relacji z naszego pobytu.
 Sam tego chciałem.
Odpowiedz
tak to bywa
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Zanim wyjedziesz wprowadż nas trochę w arkana planowania swojej podróży.
Czemu akurat okolice Kavarmy, gdzie rezerwowałeś, co jak i za ile... Czy to czyjeś rekomendacje, czy inne pobudki?
A no i domagamy się grzecznie jeszcze wyjaśnienia... skoro ten wyjazd jest wyjazdem nr 8, to poprzednich siedem było tylko do Łozenca i zawsze tam ?
Chętnie poczytamy...
Odpowiedz
Nadawaj podaj jakieś szczegóły, pisz pisz wielu czyta i korzysta z informacji podanych na tym forum.
Odpowiedz
Wink 
Co się tyczy poprzednich wyjazdów to zaczęły się one w 1974 roku od Aheloj.  Póżniej były trzy razy Szkorpiłowce - 1975,1979, 2005 ,  Obzor -2009,  Kiten - 2010,  Lozenec - 2013 i teraz Ikantalaka.  A dlaczego akurat ta miejscowość, czysty przypadek. Przy planowaniu miejsca wypoczynku rozważaliśmy Rumunię, ale ... no właśnie, trochę nam nie pasowała baza noclegowa, co było dobre to już było zajęte, a reszta - no nie bardzo. Dlatego padła propozycja BUŁGARIA ale bliżej strony Rumuńskiej [czyli za Warną] i tu znowu zaczęły się schody. 
To miejsc nie było, to zbyt wielkie i głośne miejscowości, a my szukaliśmy czegoś spokojniejszego a że załatwialiśmy przez Booking to chcieliśmy jeszcze mieć możliwość anulowania rezerwacji [ samo życie, różnie to bywa]  I tu skreślając za i przeciw wybór padł na tę miejscowość.  Tak jak napisałem rezerwowaliśmy przez Booking, ośrodek nad samym morzem tuż przy brzegu, apartament typu studio, cena 215 pln ze śniadaniem [ dużo czy mało, to zależy ]  a jak będzie, to zobaczymy za trochę więcej niż 2 tygodnie.  Co do trasy i miejscowości  to wybraliśmy te które najbardziej chcieliśmy zobaczyć - pooglądać a nie tylko przejechać przez lub obok. Przesyłam link tego miejsca zakwaterowania w Ikantalaka.  Nie jest to reklama obiektu.  Pozdrawiam

http://www.villaromanabg.com/
Odpowiedz
Willa nie powiem...Wygląda zacnie. Jak będziesz na miejscu to wrzuć nam jakieś zdjęcia pokoju...chociaż pogrzebię jeszcze na bookingu.
Odpowiedz
Na pewno wrzucę nie jedno zdjęcie.  Faktycznie jak wejdziesz na Booking to znajdziesz tam zdjęcia pokoi.
Odpowiedz