29-06-2020,21:34:27
Myśle że nie taki diabeł straszny...
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Zagorkaman
Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2020]
|
29-06-2020,21:47:57
Mam nocleg w Kladovo więc dobrze by było wcześniej
wiedzieć i w razie czego zrezygnować bezkosztowo
Pozdrawiam i szerokości Kris
kris68, to w takim przypadku (o ile ktoś przed Twoim wyjazdem nie potwierdzi możliwości przejścia przez ŻW) po prostu przy wjeździe do Rumunii spróbowałbym wypytać pograniczników czy wyjazd przez ŻW jest dozwolony w ramach tranzytu. W teorii to wręcz powinno się zadeklarować, jakim przejściem chce się opuścić Rumunię. Jak powiedzą "niet", to pojedziesz na Calafat...
Ja ŻW planowo odpuszczam - raz tamtędy jechałem, więc "widokowo" ciśnienia nie mam, a ponoć droga się na tym odcinku pogorszyła (a już jak jechałem, to była taka sobie) - zaryzykuję kolejkę w Calafat ![]()
29-06-2020,22:00:31
Tak też zrobię
![]() może się komuś przyda
Pozdrawiam i szerokości Kris
29-06-2020,22:48:49
Te korytarze są trocha wirtualne
![]() Jak na przejsciu HU/RO powiesz że jedziesz do Serbii to twój korytarz jest wlaśnie HU/RO------> RO/SRB ![]() w Serbji przecierz masz nocleg!
"In vino veritas, in aqua sanitas"
30-06-2020,07:59:01
Nas nikt się nie pytał dokąd jedziemy, było tylko i wyłącznie pytanie - tranzyt? Odpowiedzieliśmy, że tak i koniec. Nie dostaliśmy żadnego dokumentu, którędy mamy jechać, którym przejściem opuścić Rumunię. I tak sobie jechaliśmy aż do Ruse, lekko modyfikując w okolicach Bukaresztu trasę tranzytową. Wpisano tylko nr rejestracyjny samochodu na wjeździe i wyjeździe.
30-06-2020,23:11:30
Panie, nie takie bzdury ludzie piszą w internecie
![]()
"In vino veritas, in aqua sanitas"
01-07-2020,06:43:55
No też mi się tak wydaje bo jakoś nie chce mi się wierzyć w ta informację tym bardziej, że to jedeyna taka historia... Zawsze mnie zastanawia po cholerę ludzie takie bzdury piszą...
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|