Liczba postów: 68
Liczba wątków: 1
Reputacja:
4
Teoretycznie na pełnym baku zalanym w Węgierskiej Górce powinno mi starczyć paliwa na jakieś 900km czyli nie da rady dojechać do najbliższej stacji paliw w BG bo wg mapy odległość to ok. 1100km. Jesli będę jechać przez CHR to tam właśnie zatankuję, tak coś mi sie wydaje.
Liczba postów: 68
Reputacja:
4
A paliwo na Węgrzech jest w podobnej cenie co w Polsce? I czy tam bez problemu można również płacić kartą?
Liczba postów: 3,447
Reputacja:
216
17.04.2024 11:18:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.04.2024 11:19:07 przez bateniki.)
(17.04.2024 11:11:05)jarecki69 napisał(a): A paliwo na Węgrzech jest w podobnej cenie co w Polsce? I czy tam bez problemu można również płacić kartą?
https://hu.fuelo.net/?lang=pl
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 513
Liczba wątków: 4
Reputacja:
35
Spokojnie, przecież to srodek Europy. Stacje na autostradach oddalone o 10-20km. Jeździłem do tej pory na lpg i przy zasięgu 350km siła rzeczy musiałem tankować w przeróżnych miejscach. Nigdy nie było problemu z kartą. (Wiadomo, że na wszelki wypadek zawsze w portfelu jest kilkadziesiąt E). Najdłuższy odcinek bez stacji to bodajże pomiędzy Dragoman a Sofia, a w Serbii od Nis do Kalotiny też nie kojarzę.
Mając efektywny zasięg 500km tankowalbym 300km od Kalotiny.
Na drodze bardziej od zapasowego paliwa może się przydać zapasowa woda i suchy prowiant (na wypadek wielogodzinnego postoju z różnych przyczyn)
Liczba postów: 352
Liczba wątków: 2
Reputacja:
8
Z Łodzi jechałem typowo cały czas autostradą i tempomat (120-140), tankowanie do pełna przed granicą PL-CZ, potem tankowanie przed Sofią (do pełna) - Insignia 2.0 diesel (spalanie mi pokazało 5.2 albo 5.5... nie pamiętam już dokładnie)
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Witam wszystkich
Wybieram się do Bułgarii pod koniec czerwca (wyjazd 21 lub 22 a powrót 29 - 30) i moje pytanie jak w tym terminie wygląda trasa przez Serbię. W szczególności chodzi mi o przejścia graniczne, nigdy nie jechałem w tym terminie dlatego zapytuję szanownych użytkowników forum
Liczba postów: 1,898
Liczba wątków: 0
Reputacja:
104
@grzesio73 to takie wróżenie z fusów - w weekend jest wzmożony ruch - masz lokalny transgraniczny oraz "przybyszy z zachodu" - trzeba się zorientować - obserwując kamerki tydzień/dwa wcześniej ale i mieć w zanadrzu wariant B- co do np. przejścia granicznego HU/SRB (Węgry/Serbia)- bo z BG masz raczej tylko /Gradina/Kalotina/
Pozdrawiam,
Zagorkaman