Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Użytkownik

Hasło

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
» Użytkownicy: 1,658
» Najnowszy użytkownik: lukrecjanka
» Wątków na forum: 1,219
» Postów na forum: 97,402

Pełne statystyki

Użytkownicy online
Aktualnie jest 78 użytkowników online.
» 0 Użytkownik(ów) | 78 Gość(i)

Ostatnie wątki
Temperatura i pogoda w Bu...
Forum: Bułgarskie ABC
Ostatni post: primma
24.09.2026 20:52:08
» Odpowiedzi: 1,172
» Wyświetleń: 795,375
Jaka u Was temperatura, b...
Forum: Hyde Park
Ostatni post: primma
24.09.2026 20:50:42
» Odpowiedzi: 1,265
» Wyświetleń: 412,498
Tour de France 2026
Forum: Jeśli nie Bułgaria i Bałkany to...
Ostatni post: dżek
23.09.2026 19:10:05
» Odpowiedzi: 138
» Wyświetleń: 8,616
Stacje paliwowe - ceny, j...
Forum: Dojazd
Ostatni post: coffe
23.09.2026 10:34:59
» Odpowiedzi: 629
» Wyświetleń: 474,252
Majówka 2026 we Włoszech ...
Forum: Jeśli nie Bułgaria i Bałkany to...
Ostatni post: Slavekk
20.09.2026 11:05:24
» Odpowiedzi: 8
» Wyświetleń: 613
Obzor / Обзор
Forum: Regiony, miasta, miejscowości
Ostatni post: verdorn
18.09.2026 15:50:21
» Odpowiedzi: 470
» Wyświetleń: 323,509
Opłaty i winiety na trasi...
14.09.2026 07:38:20
» Odpowiedzi: 22
» Wyświetleń: 5,740
Dojazd przez Rumunię - in...
09.09.2026 07:58:58
» Odpowiedzi: 68
» Wyświetleń: 7,062
Leżaki i parasole w nadmo...
Forum: Pieniądze
Ostatni post: igi123
06.09.2026 02:08:14
» Odpowiedzi: 32
» Wyświetleń: 7,952
Książki - co czytamy
Forum: Hyde Park
Ostatni post: bateniki
05.09.2026 17:19:38
» Odpowiedzi: 426
» Wyświetleń: 183,527

Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat !
Napisane przez: jacky6 - 15.05.2015 21:21:04 - Forum: Relacje z pobytu i podróży - Odpowiedzi (667)

już wkrótce pojawią się wspomnienia starsze i nowsze ...
kiedyś tylko tekstowe ...
bez fotek...
ale nadrabiające tekstem brak obrazu...

Wydrukuj tę wiadomość

Filmy o Bułgarii
Napisane przez: myszabe - 15.05.2015 21:04:21 - Forum: Bułgaria w obiektywie - Odpowiedzi (12)

Przedstawiam Wam cały cykl programów śląskiej telewizji TVS poświęcony Bułgarii.
Wielkie Tyrnowo
http://www.tvs.pl/tv/tvs-turysci-bulgaria
Neseber, Rawda
http://www.tvs.pl/tv/tvs-turysci-bulgaria-cz-II
Słoneczny Brzeg
http://www.tvs.pl/tv/tvs-turysci-bulgaria-cz-III
Święty Włas
http://www.tvs.pl/tv/tvs-turysci-bulgaria-cz-IV
Albena
http://www.tvs.pl/tv/tvs-turysci-bulgaria-cz-V
Kamienny Brzeg, Kawarna
http://www.tvs.pl/tv/tvs-turysci-bulgaria-cz-VI
Rezowo
http://www.tvs.pl/tv/tvs-turysci-bulgaria-cz-VII
Sofia
http://www.tvs.pl/tv/turysci-sofia
Sofia - cz.II
http://www.tvs.pl/tv/tvs-turysci-sofia-cz-2
Bansko
http://www.tvs.pl/tv/turysci-w-bansko
Pamporowo
http://www.tvs.pl/tv/tvs-turysci-pamporovo

Wydrukuj tę wiadomość

Muzyka
Napisane przez: sikornik - 15.05.2015 21:01:06 - Forum: Kultura - Odpowiedzi (26)

Muzyka w Bułgarii
The Mystery Of Bulgarian Voices feat. Doop - Yoghurt
[video=youtube]www.youtube.com/watch?v=ARyBp9b_vVE[/video]

Wydrukuj tę wiadomość

Powiedzenia , przysłowia , motta na dziś
Napisane przez: kristof - 15.05.2015 20:55:59 - Forum: Hyde Park - Odpowiedzi (73)

Przyjaciel to wróg który jeszcze nie zaatakował.

Wydrukuj tę wiadomość

Kursy walut według Narodowego Banku Bułgarii
Napisane przez: mastika_fan - 15.05.2015 20:34:54 - Forum: Pieniądze - Odpowiedzi (56)

15-05-2015
1 EUR = 1.95583 BGN
1 USD = 1.72654 BGN
1 GBP = 2.71229 BGN
1 CHF = 1.86928 BGN
10 PLN = 4.83733 BGN

Wydrukuj tę wiadomość

Ahtopol\Sinemorec 2014
Napisane przez: peter - 15.05.2015 20:05:15 - Forum: Relacje z pobytu i podróży - Odpowiedzi (7)

Z góry uprzedzam, że jest to moja subiektywna relacja i wszelkie próby przekonania mnie, że jestem w błędzie – będą skazane na porażkę. Przepraszam z góry za niepamięć co do nazw, szczegółów – nie jestem kronikarzem, po prostu nie przywiązuje do takich rzeczy zbytniej uwagi, szczególnie gdy odczuwam ten błogi stan rozluźnienia, opuszczając granice PL.

Pierwotnie plan urlopu przewidywał wyjazd do CRO ( dokładnie wyspa Korcula), ale na korzyść BG przeważył czynnik ekonomiczny oraz plaże, czyli brak kamieni. Nie ukrywam, że przeważył czynnik „plażinngu” – dla mnie podstawą udanego wypoczynku jest: plaża piaszczysta, czyste i ciepłe morze, są wakacje i stać mnie na stołowanie się w tubylczych knajpach ( czyli nie zabieram do bagażnika palety z żywnością), zero zwiedzania w temperaturze 35 stopni ( ty czasem są wyjątki).

Sprawą najważniejszą było odizolowanie się od świata, mało turystów ( rodaków też - z góry przepraszam urażonych ), plaża gdzie najbliższy sąsiad jest min. 10 metrów i… decyzja padła na Ahtopol/Sinemorec. Noclegi na miejscu, wyjazd w ciemno.

Po kolei:

Trasa: wyjazd z Lublina 27.07 rano o 6stej – jedziemy przez Serbię. Zachciało mi się omijać winietę w Słowacji i pojechałem starą 68 – to nie był dobry pomysł, jedzie się wolno, ciągle teren zabudowany. Z powrotem nie popełniłem tego błędu i Słowację przejechałem szybciutko. Pamiętam mój poprzedni przejazd przez Węgry – szybko, miło, bezstresowo. Za obwodnicą Budapesztu rozpoczęła się największa ulewa w moim życiu – deszcz padał pionowo przez odcinek ponad 100km, wycieraczki na najwyższym biegu nie zdawały egzaminu, wszystkie parkingi pełne, auta stały kilometrami na pasie awaryjnym – mimo to ciągle parliśmy do przodu mając na liczniku 40 km/h. Dotarliśmy do Backi Vinogradi, coś ok.17stej, dalej prościutko na Nis, w między czasie padł GPS, ale w Serbi i tak można spokojnie jechać wg znaków. Plan był na nocleg w hotelu Stari Hrast Markovec, ale skuszony dobrą dyspozycją psychofizyczną jedziemy dalej i… to był błąd. Dotarliśmy do Nis ok. 22stej, ale nie zdecydowaliśmy się wjeżdżać do miast ,choć oczy się zamykały - spaliśmy w Niska Banja ( nie pamiętam nazwy, ale drogo 50E za 3 osoby). O 6stej pobudka i dalej na Sofię. O ile Belgrad pięknie ominęliśmy obwodnicą przez kogoś opisywaną na forum, o tyle w Sofii poszło tragicznie i wpakowaliśmy się do centrum ( remonty). Dalej prosto do Burgas i ok. 16stej byliśmy w Ahtopolu i pierwsze delikatne rozczarowanie – miał być małą i spokojną miejscowością.

Pobyt ( 5 noclegów w Ahtopolu i tyle samo w Sinemrocu):

Zmęczeni po podróży szukaliśmy kwater – pierwsze kroki do Genesis, wolne : 1 pokój od płd strony ( odpada mimo klimatyzacji) i apartament (?) na ostatnim piętrze w cenie mocno mnie zadziwiającej, ale nie pamiętam dokładnie czy to było 60 czy 70E ? ( szczególnie kiedy szukaliśmy czegoś na przyszły rok i za taką kwotę można mieć naprawdę warunki lux). Odwiedziliśmy sporo kwater w różnych cenach od 20 do 150 Leva za 3 osoby ( żałuję, że nie szukaliśmy za portem rybackim – ktoś kiedyś napisał, że cuchnie rybami – guzik prawda, choć tka naprawdę trzeb było od razu jechać do Sinemroca)). Ostatecznie jest kwatera z 2 pokojami za 45 lewa ( bez klimy, ale o dziwo nie była potrzebna ).

Oczywiście od razu na plażę i tu zonk – kamienie, nawet głazy na plaży od strony zejścia ze wzgórza, no ale mus się zanurzyć w morzu. Następnie pierwsze mojito 2014 w białym barze na górze , pierwszy zachód słońca na plaży Ahtopolu i … ostatni. Tak, tak - ostatni, później już tylko kosa i Sinemorec. Odnośnie plaży w Ahtopolu – nie wiem ,czy są kamienie na całej plaży, czy nie ale te kamienie i glony skutecznie mnie zniechęciły ( i słusznie jak się później okazało bo kosa powala wszystko), sporo parasoli, dzieciaków próbujących pobić rekord w decybelach na plaży.
Teraz o samym Achtopolu – nie jest to miejscowość z małą liczbą turystów ( choć o wiele mniej niż w Obzorze), natomiast jest spokojną. Sporo starganów z pamiątkami, pierdołami. Dla maluchów wesołe miasteczko. W centrum jest WIFI, bankomat, sporo sklepów spożywczych, straganów z owocami/warzywami – wszystko czynne ile wlezie. Jest stacja benzynowa, a nawet myjnie. Schodząc z głównej ulicy (deptak) do morza na lewo grobla z latarnią – sporo osób tam zażywało kąpieli słonecznych, miły punkt obserwacyjny, jest tablica pamiątkowa po polskim nurku, który tam zginął. Co do gastronomii – cala masa tubylczych słodkich/słonych wypieków, pizz na kawałki. Jeśli kebab to nie ten przy mini dworcu, tylko trzeba zejść właśnie deptakiem do morza i po lewej stronie jest kolejny – o wiele lepszy. Stołowaliśmy się głównie w Hawai ( menu jest po polsku) dobre jedzenie oraz ( nazwy nie pamiętam) w knajpce nad morzem – kierując się od molo na lewo, mija się pierwszą knajpę, troszkę pod górę i jest ta druga, świetne mule. Co do cen – Zagorka w knajpie 3 leva, posiłek dla 3 osób 40 lewa to było już nie do przejedzenia, kebab 4-5 leva. Ceny systematycznie, powoli idą w górę – byłem w BG trzeci raz w przeciągu 6 lat, mimo to jest nadal o wiele taniej niż nad Bałtykiem. W ciągu dnia wiadomo, miasto obumarłe – ożywa po 19stej, tak samo ożywają kuchnie restauracji i wszędzie czuć ten zapach bułgarskiej kuchni. I to chyba tyle co od Ahtopolu – powiem, tak idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, dla odosobnienia, raczej nie.

Sinemorec… po pierwszej nocy, rano wstaliśmy i decyzja – jedziemy do Sinemroca. Plaża Ahtopolu nas zniechęciła. Dojazd to 4 km, trzeba uważać na szalonych tubylców jeżdżących jak chcą. Po prau minutach zatrzymaliśmy się przy cmentarzyku na wzgórzu, skąd idealnie widać kosę i… gęba opadła ( tka mniej więcej przez 5 minut ). Nie wiem, co się stało, ale od razu wiedzieliśmy że wracamy tu za rok. Przed wyjazdem piękniejsza połówka marudziła troszkę, że znowu do BG, ona tu była i takie tam. Powiem tak, każdy dzień na kosie bezcenny. Nikt mnie nie namówi , przez najbliższe parę lat na wyjazd w inne miejsce, aż się znudzi.
Plaża – z jednej strony rzeka, z drugiej morze – łączą się na końcu. Wspaniałe fale, szum wiatru, piasek – odpływasz ( za zagorką, bez niej też odpływasz ). Nigdzie tak nie odpocząłem jak tam. Rzeka zimniejsza, ale za delikatną wydmą – tu bez wiatru i trochę płycizny – idealne dla małych dzieci. Morze natomiast – wariactwo. Były dni kiedy można się było kąpać ( fakt – 2, czy 3 m od brzegu umownego już jest pełne zanurzenie), były dni kiedy trzeba było walczyć z przewracającymi falami, stojąc w miejscu po kostki. To jest cały urok tego miejsca. Do połowy plaża delikatnie skomercjalizowana – tzn , pseudo bar na początku ( frytki, caca, piwo stoliki), dalej trochę parasoli do wynajęcia, znowu bar tylko alkoholowo-napojowy( lody też) tu się stołowałem ( he he), iście hawajska wypożyczalnia sprzętu, potem już tylko plaża, i plaża. Jak na takie miejsce mało ludzi i to mi się bardzo podobało – najbliższy sąsiad na plaży to min 10-15m. Zero wrzasków, pisków, jazgotu itd. Itd. Choć jakby od pierwszego sierpnia trochę więcej było Bułgarów i Polaków. Trochę innych narodowości – Holendrzy, Niemcy, Rosjanie, Słowaków, ale generalnie na plaży słychać j.polski i bułgarski ( ale to trzeba się wsłuchać przez szum fal). Widoki z wieczornych spacerów nad urwiskami niezapomniane. Nie będę więcej pisał o plaży bo z rok połowa forum tam pojedzie i będzie siupa – LUDZISKA NIE JEDŹCIE – ZA DUŻE FALE
Ceny na plaży – parasol i 2 leżaki 12leva, zagorka lana 2 leva, mojito i cubra libre 7 leva, kawa 3 leva, żyć nie umierać... Panie topless na porządku dziennym.
Miejscowość o wiele mniejsza od Ahtopolu – jest główna ulica z restauracjami i straganami, ale na mniejszą skalę. Główną ulicą można dojść do drugiej plaży ala Władysławowo gdzie byliśmy wieczorami, po kolacjach – na pyszne drinki. Co jeszcze ? Gastronomia – sporo, ceny świetne – kolacja na 3 osoby ( mój 13latek je więcej niż ja ) to 35-40 leva. Co do szczegółów – Horyznot porażka jak dla mnie, lekkie zatrucie po rybach. Idąc od Horyznotu w dół po liku dziesięciu metrach fajna knajpa tylko z morskimi specyfikami, panie zapraszają do środka. Na stole leży fajne menu ze zdjęciami potraw – bardzo dobre. Natomiast najlepsza konsumpcja odbyła się… aj jak wspomnę to mi żal ,zę tak późno odkryliśmy. Nazwa Bistro Raj (Ray ? – stara drewniana tawerna) na ulicy Ustie w stronę morze od głównej ulicy – perfekcyjne jedzenie, mule z ryżem i pomidorami do dziś mi się śnią. Stolik trzeb rezerwować 2 dni wcześniej .

Co drugiej plaży – zagospodarowana perfekcyjnie, graniczy z hotelem, gdzie bawią Niemcy z TUI, dla dzieciaków idealna. Noclegi załatwiliśmy pierwszego dnia (czyli jak spaliśmy jeszcze w Ahtopolu) w pensjonacie Sinemorec, najbliżej kosy jak się dało, cen za 3 osoby 60 leva z pseudo śniadaniem m( 4 kromki bułki na 3 osoby, ¼ pomidora, 2 plasterki salami). Na następny rok mamy inne miejsca do wyboru, tym razem w 4 osoby z najmłodszą pociechą.

I tak przez 10 dni, plaża, fale, plaża, fale itd. Itd., - wracamy tu za rok, bez dwóch zdań.

Jeden lekko deszczowy dzień poświeciliśmy za Sozopol, wracając ( już w pełnym słońcu) wstąpiliśmy na plaże Silistar – szczerze, nie wiem czemu tam takie tłumy. Wjazd 8 leva, parasol przy parasolu, woda bardzo ciepła, aż za ciepła, idziesz i idziesz w morzu i ciągle widzisz dno. Dla szukających totalnego zadupia polecam Rezovo, nie wiem ,czy kiedyś tam się nie wybiorę. O ile Sinemorec jest średnim odludziem to takie Rezovo zatrzymał się w latach 80tych, też fajnie.

Trasa powrotna masakra - telefon z navi padł już drugiego dnia pobytu na amen, wracaliśmy z mapami tradycyjnymi, przez trasę transfogarską, potem nocleg i z Devy na Oradę ( 180km 6 h- wiem, wiem nie doczytałęm o remoncie )

Cóż to chyba tyle, jeśli ktoś ma jakieś pytania to zapraszam

PS: moja własna, osobista relacja - skopiowana słowo w słowo z ex forum, więc moje prawa !

Ahtopol - zachód słońca

[Obrazek: 2014_07_30_20_11_46.jpg]

Sinemorec - Kosa
[Obrazek: 2014_07_29_11_41_40.jpg]
[Obrazek: 2014_08_03_20_49_11.jpg]
[Obrazek: 2014_08_03_20_48_52.jpg]

Tu na zdjęciu najlepsze potrawy w Sinemorcu
[Obrazek: 2014_08_06_20_04_07.jpg]

Rezovo - granica z Turcją

[Obrazek: 2014_07_31_15_32_28.jpg]

Wydrukuj tę wiadomość

Sacz
Napisane przez: dżek - 15.05.2015 19:52:25 - Forum: Kuchnia - Odpowiedzi (102)

Kto jadł sacz ten wie, że to zacna potrawa. Proszę o podzielenie się swoimi wrażeniami. Ten zjedzony w Sozopolu w restauracji Mechana na starym mieście. Koszt ok. 30 Lv. Było drogawo ale knajpka klimatyczna.

[Obrazek: DSC_5808.jpg]

Wydrukuj tę wiadomość

Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska
Napisane przez: myszabe - 15.05.2015 19:52:05 - Forum: Dojazd - Odpowiedzi (985)

Lot do Burgas liniami Wizzair
Wersja najłatwiejsza, ale też i najdroższa. Burgas to miasto na wybrzeżu, z którego właściwie całą centralną i południową część wybrzeża macie w zasięgu kilkudziesięciu kilometrów.
Najlepsza opcja przy wyborze zakwaterowania w miejscowościach, licząc od najbardziej wysuniętych na południe: Rezowo, Sinemorec, Ahtopol, Warwara, Carewo, Łozenec, Kiten, Primorsko, Duni, Sozopol, Czernomorec, Krajmorie,
Lotnisko położone jest na przedmieściach Burgas w Sarafovo. Tutaj wszelkie informacje
http://www.bourgas-airport.com/
Zakup biletów to wydatek od 1000 zł. do 330 złotych za osobę.
Wizzair to tanie linie, więc wszystko zależy od czasu, kiedy dokonujecie zakupu. Zazwyczaj bilety w najniższej cenie są możliwe do zakupu z chwilą wprowadzania rozkładu na następny sezon. Najczęściej jest to październik, a więc na jakieś 9-10 miesięcy wcześniej. Nie każdy chce ryzykować zakup na tak duży czas wstecz. Niższa cena związana jest też z WDC – klubem lojalnościowym linii Wizzair, przy czym członkostwo można wykupić wraz z pierwszą rezerwacją (wymaga to kliknięcia w odpowiednim okienku, a nie żadnej dodatkowej karty i czasu). Członkostwo ważne jest przez 1 rok od chwili zakupu. W cenie zawarty jest tylko bezpłatny mały bagaż podręczny (naprawdę mały, a nie taki jak w innych liniach)
Rezerwacja i zakup biletów, ale także wszystkie szczegóły dotyczące kosztów WDC i polityki bagażowej na stronie linii
https://wizzair.com/pl-PL/Search
Dokupienie bagażu możliwe jest później, byle przed odprawą on-line. Od maja 2015 r. będą od razu przydzielane miejsca w samolocie – w miarę możliwości osoby z jednej rezerwacji będą siedziały koło siebie.
Linia lata do Burgas w sezonie (od połowy czerwca do połowy września) z Warszawy i Katowic, trzy razy w tygodniu: wtorki, czwartki, soboty.
Zapłata za bilety kartą kredytową lub przelewem (niedostępne przy rezerwacji na aplikacji mobilnej)
Najważniejsza zasada: Aby znaleźć lot we odpowiedniej cenie i odpowiednim dla siebie terminie, należy używać trybu incognito (Ctr+Shift+N) Inaczej sami sobie podbijacie cenę.
Przy rezerwacji najniższą cenę uzyskacie rezygnując z usług dodatkowych, tj. ubezpieczenia, dodatkowego miejsca na nogi, pierwszeństwa wejścia na pokład, wypożyczenia samochodu...
Warto ubezpieczyć tak wcześnie kupione bilety od rezygnacji z lotu w razie nagłych sytuacji. Tutaj proponuję ubezpieczenie on-line w Axa Travel.
https://www.axatravel.pl/#
Ubezpieczenie można wykupić nie później niż 5 dni od daty zakupu biletów. Moja składka za 4 bilety kupione z 10-miesięcznym wyprzedzeniem wyniosła ok. 30 złotych.

Lot do Sofii liniami LOT
Wersja najtrudniejsza (chodzi o czas podróży - czasem nawet 24 godziny aby dotrzeć nad morze), niekoniecznie najdroższa. Sofia to stolica Bułgarii i niestety oddalona od wybrzeża – od Burgas, jakieś 390 kilometrów. Transfer z lotniska w Sofii na wybrzeże może okazać się nieopłacalny. Trzeba więc wybrać dojazd autokarowy lub kolejowy do Burgas.
Z Sofii jeżdżą autobusy we wszystkie kierunki Bułgarii, zarówno te północne, jaki południowe miejscowości. Ja korzystałam z dojazdu autokarem – około 7 godzin oraz nocnym pociągiem.
Swoje doświadczenia związane z lotem do Sofii i przejazdem pociągiem opisałam na blogu
http://myszawtrasie.blogspot.com/2013/09...-2013.html
natomiast związane z lotem do Sofii i przejazdem autobusem opisałam tutaj
http://myszawtrasie.blogspot.com/2012/08...rawdy.html
Lotnisko w Sofii jest od niedawna bardzo dobrze skomunikowane z miastem – doprowadzona została tutaj linia metra, łącząca lotnisko z dworcem kolejowym i autobusowym. Ja musiałam skorzystać z przejazdu taxi. Informacje na temat lotniska w Sofii
https://www.sofia-airport.bg/
Zakup biletów to wydatek rzędu od 700 zł. do 400 złotych za osobę. I tylko w tej najniższej cenie opłacalny jest zakup biletów z myślą o podróży na wybrzeże. Najniższą cenę można uzyskać śledząc promocję Szalona Środa, zwykle w połowie stycznia i na początku marca Sofia jest w promocyjnej cenie od 399 złotych w dwie strony. Z ciekawości dziś (w połowie maja) bilety na lot lipcu dla 4 osobowej rodziny to wydatek 2800 złotych.
Nie jest wymagane żadne członkostwo. Cena w najniższej taryfie Economy Simple – także nie obejmuje bagażu rejestrowanego, ale obejmuje tradycyjny bagaż podręczny
Rezerwacja i zakup biletów, ale także wszystkie szczegóły dotyczące poszczególnych taryf na stronie linii
http://www.lot.com/pl/pl/
Linia lata do Sofii z Warszawy, codziennie dwa razy dziennie przez cały rok.

Wydrukuj tę wiadomość

Information Zasady zakładania tematów
Napisane przez: peter - 15.05.2015 19:47:54 - Forum: Regiony, miasta, miejscowości - Brak odpowiedzi

Moi Drodzy, aby ta skarbnica, często zdobyta przez Was osobiście była czytelna dla wszystkich i służyła potomnym, wprowadzamy następujące zasady:

- wątek zaczynamy od nazwy miasta, miejscowości, regionu np " Obzor" i to wszystko w temacie
- pierwszy post, proszę aby zaczynała osoba, która faktycznie zna daną miejscowość
- w tym poście będą informacje w pigułce: położenie, krótki opis, zdjęcie jedno, gdzie jest bankomat,  bank, itp. przydatne informacje, które wg Was, tu powinny być
- następnie proszę o napisanie wg schematu:

Restauracje - które polecacie, kebaby też itp
Kwatery - gdzie byliście i polecacie
Atrakcje turystyczne
Plaża - jeśli występuje
Pozostałe - tu co nie mieści się w w/w a jest zapadało wam w pamięci

Po napisaniu pierwszego posta - zostanie on zablokowany, nie będzie można edytować, kolejne posty to już luźna dyskusja na temat danej miejscowości. Na prośbę każdego usera informacje będą uaktualniane, lub też Administracja będzie to sama robić analizując pozostałe wpisy.
Proszę aby ten opis był zwięzły, wiem, że ciężko będzie Wam na "sucho" przedstawić miejscowość, z którą macie wiele wspomnień, ale w kolejnych postach możecie to przekazać.

W razie pytań, czy propozycji - proszę piszcie tutaj.

Wydrukuj tę wiadomość

Sozopol na zdjęciach
Napisane przez: dżek - 15.05.2015 19:32:32 - Forum: Bułgaria w obiektywie - Odpowiedzi (407)

Tu wstawiamy zdjęcia z Sozopola, Proszę o dobrą jakość zdjęć i niewstawianie seryjnie np. 50 fotek.

[Obrazek: DSC_7807.jpg]

Wydrukuj tę wiadomość