08.01.2017 00:51:22
Nawet powyżej trzeciego już bym stawiał na Białą. Ale to też chyba kwestia wieku uczestników.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
Gdzie kucharek sześć - Biała 11.08-22.08.2016
|
|
08.01.2017 00:51:22
Nawet powyżej trzeciego już bym stawiał na Białą. Ale to też chyba kwestia wieku uczestników.
08.01.2017 09:29:50
plaza robi swoje oczywiście,ze BIALA
08.01.2017 20:50:24
Dobra, dobra może być Biała powyżej trzeciego wyjazdu...
A z tym wiekiem, to wcale nie jest do końca tak jak myślisz. Ja dla moich rodziców 60 plus wybrałam Ravdę właśnie ze względu na to, że to był ich pierwszy raz w Bułgarii, rosyjskiego a tym bardziej bułgarskiego języka ni w ząb... - w dodatku bez biura podróży, i to lot samolotem do Sofii i powrót też z Sofii - taka samoróbka.. trzeba było komunikację ogarnąć, taxi w Sofii i dali radę. Bo w Rawdzie jest masa Polaków... Ravda jest dobra dla tych którzy jadą pierwszy raz do Bułgarii. Małe miasteczko, zero problemów logistycznych - jedna główna ulica, masa knajp i przede wszystkim restauracja CHUCHURA, w której i menu po polsku i z kelnerkami można dogadać się w naszym ojczystym języku. Blisko Neseberu i Słonecznego Brzegu więc można wyskoczyć na popołudniową wycieczkę autobusową. Z drugiej strony doskonałe połączenie autobusowe i z Burgas i z lotniskiem. Nauczyć się Bułgarii, bułgarskiej kuchni, a kolejny rok wybrać już inne miasto na wybrzeżu Morza Czarnego, bo rzeczywiście plaża nie należy do najszerszych...
08.01.2017 21:24:39
Rawda - taka bułgarska pipidówka w pozytywnym znaczeniu tego słowa. Dwa razy tam urlopowałem i byłem zadowolony. Z tym, że my u Braci Serbów się stołowaliśmy. Jadłodajnia pełną gębą ale świeżo i przede wszystkim tanio. Rawda rullez....
08.01.2017 22:51:28
Ja też Rawda dwa razy - myślę, że to takie abecadło. Nie żałuję pobytów tam, a i chętnie odwiedzam choćby z sentymentu.
08.01.2017 23:56:02
A ja w zeszłym roku byłem w Białej z ludźmi, którzy kilka lat wcześniej byli właśnie w Rawdzie i średnio ten pobyt wspominali. Rawda to był ich pierwszy raz w BG i po pobycie w Białej byli zachwyceni. Nie wiem konkretnie czym, ale mówili że było 100 razy lepiej niż w Rawdzie. Może towarzystwo w końcu odpowiednie
A tak na poważnie to nie wypowiem się o Rawdzie, byłem tam tylko przejazdem, bazuję tylko na relacji tych znajomych. Przedział wiekowy 35-45Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
09.01.2017 00:03:27
Oczywiście że towarzystwo zawsze najważniejsze....
Zupełnie inne miejscowości - Białą bardziej górzysta i mniej skomercjalizowana. Dla dzieciaków więcej atrakcji w Rawdzie - straganów i choćby aquapark Nie ma co porównywać - trzeba przekonać się osobiście. Pozdrawiam
w Białej byłem, co prawda krótko ale byłem, w takim razie w tym roku do Vlasu
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|