Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gdzie kucharek sześć - Biała 11.08-22.08.2016
myszabe podejdź do hotelu Byala Home Apartments (z opisu to chyba tam kupowałaś plan miasta) być może tam mają wolne miejsca. Ja tam byłem już trzy razy (tylko pierwszy raz przez Booking) a od 2013 roku było tam z mojego polecenia już 8 rodzin i wszyscy zachwyceni warunkami. Budynek postawiony przez Norwegów, administrowany przez Bułgarów, nikt się " nie wcina ", dyskretne sprzątanie i wymiana ręczników co trzy dni, pościeli raz na tydzień, czysto, schludnie, aneks kuchenny wyposażony we wszystko co potrzebne, duża lodówka, zmywarka (piszę o apartamencie z dwiema sypialniami bo w innym nie byłem). Od 17.08 będzie tam dawigs też za moją sprawą Smile
To przykre czytać te słowa niezadowolenia z mojej ulubionej Białej, pierwsze wrażenie jest najważniejsze i często wywiera wpływ na dalsze decyzje, widać na przykładzie Walmaru jak ono jest ważne ...
Odpowiedz
Aj…. Przykro, ze tak trafiliscie :-(
My sie zastanawiamy na zmiania, ale wlasnie tego sie boje, ze.. bedzie inanczej a my tu przyzwyczajeni. Bylismy na wycieczce do Sozopolu (pierwsza wycieczka od kiedy jezdze do Primorsko, czyli od 6 lat). Pojechalam spotkac kolezanke, ktorej nie widzialam 15 lst a okazalo sie, ze oni jezdza do Sozopolu od 10 lat.
Sozopol jest ladny, taki bardziej turystyczny i podrasowany niz Primorsko gdzie czas stanal w miejscu i wszystko mi przypomina czasy dziecinstwa Wink. I tak wole Primorsko Big Grin
Odpowiedz
Dzień Dobry, jako zdeklarowany miłośnik bułgarskiego wybrzeża postanowiłem dołączyć do forum. Bezpośrednim impulsem wątek o Białej, gdzie z rodziną i przyjaciółmi spędzam miesiące wakacyjne. Tak się złożyło, że od jutra tj 16 do 22 mam wolny swój prywatny apartament w sąsiedztwie Gliko. To duże mieszkanie, 3 pokoje z widokiem na Morze. Pomyślałem, że może rozwiązać problemSmile, szkoda marnować wakacji na zmartwienia z lokum... pozdrowienia dla Wszystkich Fanów tego skądinąd uroczej (w mej nieobiektywnej ocenie) miejscowosci
Odpowiedz
Dziękuję Wam za pomoc. Ja już następnego dnia znalazłam hotel w Obzorze. Poza tym jestem tu w cztery rodziny. Niestety właściciel nie jest już skory do zwrotu kasy. Przywykliśmy, a i on ma utarty nos. Nasi znajomi którzy od dziś mieli u niego rezerwację przyjechali z nim lotniska obejrzeli pokoje, a następnie wyprowadzili się do Obzoru do wyhaczonej przeze mnie alternatywnej miejscówki. No, nie każdego stać na stratę zaliczki czy choćby dnia na przeprowadzki. Do warunków Przywyklismy. A i Walentin jakoś przycichł. Jest przygoda i tyle....
Odpowiedz
Szkoda, że zapłata poszła z góry...
Odpowiedz
Poszła zaliczka po 100 EUR od każdej rodziny, a od razu pierwszego dnia po wstawieniu walizek wręczono nam karty meldunkowe i dokonaliśmy zapłaty. Nawet jeśli od razu nam się nie podobało, był upał i było nas 11 osób. Kąpiel w basenie ostudziła w nas wszelkie chęci zmiany kwatery. Postanowiliśmy zostać i wbrew wszystkiemu dobrze się bawić. CO najlepsze nasze dzieci są wniebowzięte, bo mają cały hotel polskich dzieci. W dodatku nawet zaliczka 450 zł na rodzinę to niemałe pieniądze, aby ot tak sobie na nie machnąć ręką. Nie zamierzam mieć z tego powodu popsutych wakacji. O nie - bawimy się świetnie - w końcu w pokojach się tylko śpi...
Jutro pojedziemy do Pri Pancho - będzie smacznie...
Odpowiedz
jeśli można jaki macie hotel-Obzor to moje ukochane miasteczko,ja raczej po kwaterach prywatnych przez nascie lat
Odpowiedz
No to wypoczywajcie. Będzie dobrze!
Odpowiedz
Przedniej zabawy. Walentina olejcie. Co do omawianej sjesty w naszym hotelu też takowa widnieje.
Pozdrawiamy całą waszą grupę.
Odpowiedz
Nie przejmuj się "drobiazgami, w pokojach się tylko śpi". Trochę pogody i będzie OK. Bierzcie niebieskiego grata i możecie zwiedzać lokalne plaże. Jeszcze raz miłego pobytu i tylko pozytywnych wrażeń  Wink Właściciel jest "uczulony" na tą sjestę bo wcześnie wstaje, a potem koło południa śpi, no to jak ktoś go obudzi bo np. pod stopami złamał się kawałek gałązki to jest zły ja stary niedźwiedź.
Odpowiedz