20.06.2023 20:05:26
Niema sensu jechać przez to przejscie w dzień, a co dopiero w nocy. Tym bardziej teraz po te powodzie, gdzie mogą być usuwiskJedz pan królewską droga na Roszke i Kalotyna.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
|
Przejścia graniczne jazda przez Chorwację i Serbię
|
|
20.06.2023 20:05:26
Niema sensu jechać przez to przejscie w dzień, a co dopiero w nocy. Tym bardziej teraz po te powodzie, gdzie mogą być usuwiskJedz pan królewską droga na Roszke i Kalotyna.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
20.06.2023 20:07:33
Zobacz na stronie poniżej, również natężenie ruchu
https://www.police.hu/hu/hirek-es-inform...A1rszakasz
Chłop ma uraz do Roszke/Kalotina i się nie dziwię, można jeszcze sprawdzić na kamerach online. W czwartek wieczorem nie powinno sie stać więcej niż godzinę w Roszke, a jak kolejka będzie za długa to można odbić na Chorwcję.
kamery na serbskich granicach
21.06.2023 11:13:46
Mam pytanie odnośnie wybory granicy HR - Ser: dlaczego jadąc do BG na Węgrzech przez A6 potem w Chorwacji wszyscy jadą na przejście Tovarnik (mniej autostrady), a nie autostradami na przejście Batrovci?
21.06.2023 13:36:04
Bo granicą Bajkovo/Batrovci w sezonie i w weekend wygląda podobnie jak Horgš/Roške. To jest też jeden z głównych szlaków Turcja - UE.
Nie jadą przez Węgry, tylko Austria, Słowenia, Chorwacja, Serbia Ale 2 lata temu Tovarnik/Sid też w weekend przed południem niekiedy 3 godziny czekania. Dlatego warto mieć na uwadze pozostałe przejścia z Serbią No i jak jedziemy Osijek, Vukovar to Tovarnik jest bliżej.
21.06.2023 13:37:57
(20.06.2023 21:14:04)igi123 napisał(a): Chłop ma uraz do Roszke/Kalotina i się nie dziwię, można jeszcze sprawdzić na kamerach online. W czwartek wieczorem nie powinno sie stać więcej niż godzinę w Roszke, a jak kolejka będzie za długa to można odbić na Chorwcję.Jak ma uraz do Roszke to po co kombinować przez Chorwację, jedzie autostradą M6 zjeżdża na przejście Tonpa/Kolabija, ja tamtędy jeżdżę od 6 lat i nigdy nie stałem dłużej niż 30 min. Pozdrawiam Bogdan
21.06.2023 13:52:52
Tak przez Tompa, albo Baćki Vinogradi (to ostatnie do 19 bodajże otwarte) można.
Tylko potem możemy jechać na autostradzie w Serbii w towarzystwie Turków, oblegających każdą stację benzynową i każdy kibelek. Jednym słowem tłok nie tylko na granicy. Od razu zaznaczam, że to moje subiektywne wrażenie (21.06.2023 13:37:57)Bogdan napisał(a):(20.06.2023 21:14:04)igi123 napisał(a): Chłop ma uraz do Roszke/Kalotina i się nie dziwię, można jeszcze sprawdzić na kamerach online. W czwartek wieczorem nie powinno sie stać więcej niż godzinę w Roszke, a jak kolejka będzie za długa to można odbić na Chorwcję.Jak ma uraz do Roszke to po co kombinować przez Chorwację, jedzie autostradą M6 zjeżdża na przejście Tonpa/Kolabija, ja tamtędy jeżdżę od 6 lat i nigdy nie stałem dłużej niż 30 min. Dwa lata temu też się ucieszyłem z krótkiej kolejki na Tompie (poniżej 15 minut), ale zadowolenie zniknęło gdy po węgierskiej stronie drugi raz wyprzedziłem pojazd, który wyprzedziłem wcześniej na autostradzie przed Suboticą.
Do Marek_Wa
Bo to kręta górska droga, jechałem tamtędy do BG - może ze 3-4 razy. O ile droga z Vladicin Han do Surdulica jest ok- to dalej wąsko kręto a czasami ino szuterek był .W weekendy full lokalsów - jadacych nad jezioro.
Pozdrawiam,
Zagorkaman
21.06.2023 21:55:27
W soboty, niedziele podczas wakacji również ?
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|